economie

14 okt 2011, 07:07

Succesvoller ondernemen met KvK Ondernemerscoach

KvK Ondernemerscoach is de nieuwe naam voor het traject waarbij ervaren ondernemers een jaar lang fungeren als klankbord voor hun startende collega’s. Het gaat om een project van de Kamer van Koophandel Noord.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Met dit initiatief geven de ervaren ondernemers de ‘groentjes’ een steuntje in de rug tijdens hun beginperiode als ondernemer. Dat is van groot belang, want gebleken is dat de slagingskans van een startende ondernemer die gebruik maakt van coaching, 50% hoger ligt dan van een ondernemer die dat niet doet.

De nieuwe naam is het resultaat van een prijsvraag. De heer Dirk Jan Lekkerkerker, coach en eigenaar van Buro voor Coaching, is de winnaar geworden. Hij wint een laptoptas naar keuze, beschikbaar gesteld door Jannie de Jong, deelnemer van KvK Ondernemerscoach (voorheen Mentortraject). Zij is eigenaar van Lataza, een webwinkel in laptoptassen.

Aan het maken van een goede match tussen ondernemer en coach wordt veel aandacht besteed. Niet alleen de deskundigheid van de coach is van belang, het is fijn wanneer er ook een klik is op het persoonlijke vlak. In de gesprekken met de coach lopen de onderwerpen uiteen van investeringsbeslissingen of een on-line strategie, tot een marketingplan of het introduceren en ondersteunen bij netwerken. Deelnemers geven veelvuldig aan dat het traject hun zelfvertrouwen als ondernemer heeft vergroot.