economie

27 aug 2015, 08:08

Succesvolle Groningse webhouthandel gaat internationaal onder nieuwe naam

Succesvolle Groningse webhouthandel gaat internationaal onder nieuwe naam

Buitenwarenhuis uit Groningen ruilt haar huidige naam in voor iets nieuws. De succesvolle online houthandel gaat internationaal en gaat daarom per direct over op de nieuwe naam ‘Gadero’.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Ondernemer Henk Jan Bijmolt licht toe: “We zijn sinds vorige week live met een aparte webshop in Belgie, ook Duitsland gaat dit jaar nog volgen. Daar past een internationale naam bij. Ook hebben we bewust een korte, unieke naam gekozen die geschikt is voor reclame op radio en tv, dus gemakkelijk te onthouden. Het egeltje-logo moet voor extra herkenbaarheid zorgen."

"Daarnaast geeft de naam Gadero ons de ruimte om het huidige tuinhout assortiment uit te breiden met bijvoorbeeld timmerhout en houten vloeren voor binnen, om zo de omzet meer over het jaar te spreiden”, verklaart Bijmolt de naamsverandering.

Om de groei op te vangen, zal Gadero per 1 januari verhuizen naar een vijfmaal zo groot pand op bedrijventerrein Driebond in Groningen. “Het gaat allemaal redelijk snel. Toen we in 2010 begonnen werden we nog vreemd aangekeken. ‘Wie koopt er nu tuinhout online?’ werd destijds gezegd. Nu staat onze vierde verhuizing in de planning en gaan we internationaal.

“Het belangrijkste voor mijzelf is dat we de combinatie van ‘fun & presteren’ behouden”, zegt Bijmolt. “Het is nog steeds elke dag leuk en ik heb het geluk dat ik een goed team om me heen heb verzameld."

Gadero.nl