economie

17 jun 2011, 08:08

Studentenprogramma OOG TV beste lokale tv-programma

Het Groningse studententelevisieprogramma STUG van OOG TV is het beste lokale televisie-programma van Nederland. Het programma kreeg woensdag een Lokale Omroep-award uitgereikt uit handen van RTL 4-presentator Jeroen Latijnhouwers. De jury roemt STUG om zijn snelle camerawerk, dynamische montage en afwisselende samenstelling.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De OLON (Organisatie voor Lokale Omroepen in Nederland) organiseert elk jaar de OLON Awards, waar prijzen worden uitgereikt in verschillende categorieën. De prijs voor beste televisieprogramma werd aan STUG toegekend door een jury bestaande uit Marieke de Vries (NOS Journaal), Timo Kamst (3FM), Jeroen Latijnhouwers (RTL 4), Iwan Reuvekamp (Q-Music) en Fleur Wallenburg (NOS Headlines).

STUG is het televisieprogramma van OOG TV, dat elke donderdag de ins en outs van het Groninger studentenleven op een eigenwijze en humoristische wijze laat zien. Het programma wordt gemaakt door een groep vrijwillige studenten. STUG bevat terugkerende onderdelen zoals Floris Valt In, waarbij student Floris elke week bij een andere studentensportvereniging langsgaat om een avondje mee te trainen. Daarnaast doet anchorman CNN Sam verslag van actuele gebeurtenissen en neemt STUG elke week een kijkje in een studentenhuis, in de MTV Cribs-parodie HUIS.

STUG is elke week te zien op de stadszender OOG TV na het nieuws van 17.30 uur en wordt tot 9 uur ’s ochtends doorlopend herhaald. OOG TV is in 20 gemeenten te ontvangen op kanaal 950 van Ziggo en in Groningen ook via de analoge kabel.