economie

27 dec 2012, 16:04

Sterke groei Noordelijk ICT bedrijf Vivens in Joure

Noord-Nederland heeft steeds meer ICT bedrijven die nationaal en zelfs internationaal meetellen. Niet alleen in Groningen, maar ook in Friesland, waar het ICT bedrijf Vivens opnieuw een forse groei realiseerde.Het bedrijf maakte als eerste de jaarcijfers voor 2012 bekend.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het Noord-Nederlandse ICT bedrijf Vivens uit Joure heeft in 2012 een omzetgroei gerealiseerd van 26,6 procent. De groei is enerzijds te danken aan een groot aantal nieuwe opdrachtgevers die het afgelopen jaar de samenwerking met Vivens zochten en anderzijds aan het feit dat de omvang van projecten voor opdrachtgevers sterk toenam.

Opvallend was de toename van het aantal projecten met een internationaler karakter. Dit laatste betekent dat specialisten van Vivens vaker betrokken zijn bij opdrachten van bedrijven met nevenvestigingen in andere landen. Voor het komend jaar 2013 verwacht Vivens wederom een krachtige groei van de omzet en van het aantal medewerkers.
 

Een en ander maakte directeur Arjen Dähne van Vivens bekend tijdens een Oudejaarsbijeenkomst van Vivens in Joure. Vivens heeft ook vestigingen in Utrecht en België.


Dit Friese ICT bedrijf is enerzijds leverancier van applicaties, diensten en kennis van Microsoft, en anderzijds is het leverancier van software van het van oorsprong Amerikaanse Salesforce. Salesforce is onder andere gespecialiseerd in software voor ‘Customer Relationship Management (CRM)’ – oftewel klantrelatiebeheer. Het is wereld-marktleider van deze diensten gebaseerd op ‘ cloud computing’ en is in de zakelijke markt bijna net zo bekend als bedrijven als Oracle en Microsoft. Ook binnen Europa is Salesforce aan een opmars bezig.
Salesforce


Vivens kon in 2012 Salesforce-opdrachten succesvol afronden voor grote bedrijven met nevenvestigingen in de meest uiteenlopende landen: van Polen tot Dubai, van Duitsland tot China. Vivens zorgt er niet alleen voor dat de applicatie voor deze bedrijven wordt aangepast, maar leidt ter plaatse ook de sales-medewerkers op om met Salesforce te werken. Ook verzorgt Vivens, als officieel partner, Salesforce –trainingen.

Microsoft


Ook in de dienstverlening ten behoeve van Microsoft was er in 2012 groei, zij het iets minder sterk dan voor Salesforce. Vivens kon in 2012 een opdracht binnen halen om het intranet te gaan realiseren voor RTL en was verder ook actief voor bedrijven als RDW, Menzis en Imperial Tobacco.


‘Wij zijn tevreden met het resultaat, zeker in deze economisch moeizame tijden. Maar juist in deze tijd blijken opdrachtgevers te willen investeren in programma’s ter verbetering van efficiency, het verlagen van kosten, het vergroten van omzet en het optimaliseren van de klant-contacten. Daarin voorziet Salesforce, en dat verklaart dat wij ons juist nu verder ontwikkelen.’


Momenteel telt Vivens vijftig medewerkers. Directeur Dähne verwacht voor 2013 dit personeelsbestand uit te kunnen breiden met zo’n twintig procent, oftewel circa tien fte’s.