economie

02 jun 2014, 09:09

Steeds meer Groningers pendelen naar werk in Duitsland

Steeds meer Groningers hebben een betaalde baan in Duitsland. De Eems Dollard Regio (EDR) organiseert speciaal voor hen een spreekuur op woensdag 11 juni.

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De grenspendelaars en hun werkgevers kunnen woensdag 11 juni a.s. dan terecht bij de Eems Dollard Regio (EDR) in Bad Nieuweschans voor informatie op het gebied van belasting, ouderdomspensioen en sociale verzekering. Dan zijn medewerkers van de belastingdiensten uit Groningen en Leer, het Bureau voor Duitse Zaken (SVB) en de Deutsche Rentenversicherung (DRV) aanwezig in het kantoor van de EDR.


Belangstellenden kunnen bij de EDR een afspraak maken via het telefoonnummer 0597-521818.

Deze spreekuren zijn iedere tweede woensdag van de maand. De EDR organiseert ze in het kader van het INTERREG-project “Mobiliteit”. Dit is de laatste EDR-Spreekdag voor de zomerpauze. Op 10 september a.s. worden de maandelijkse spreekuren hervat.

Voor algemene voorlichting over belasting en sociale verzekering evenals advies op het gebied van werken en wonen in het buurland kan altijd een afspraak worden gemaakt met Hinrich Kuper, verantwoordelijk voor het INTERREG-project “Mobiliteit” van de EDR.

 

Het project “Mobiliteit” wordt in het kader van het INTERREG IV A-programma “Deutschland-Nederland” ondersteund door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Cofinanciers zijn de deelstaat Niedersachsen, de provincies Groningen, Fryslân en Drenthe. Het project wordt begeleid door het programmamanagement bij de Eems Dollard Regio.