economie

03 nov 2011, 10:10

Startup Weekend Noord-Nederland: start een bedrijf in record-tijd

Iedereen in Groningen die al enige tijd met het plan rond loopt om een eigen bedrijf te stichten, kan dat komend weekend in record tijd – enkele dagen (!) - doen. Ook kan men dan snel producten ontwikkelen of prototypes in de markt zetten. Dat kan allemaal tijdens het eerste Start Up Weekend Noord-Nederland

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In het weekend van vrijdag 4 november tot zondagavond 6 november 2011 wordt Startup Weekend Noord Nederland georganiseerd. Business ondernemers (in spe), designers, marketeers, (App) developers, studenten en iedereen met een idee voor een webapp of andersoortige onderneming kunnen daar dan terecht.
 

Startup Weekend is een 54-uurs event, waar ontwikkelaars, ontwerpers, marketeers, product managers en startup enthousiastelingen bij elkaar komen om ideeën uit te wisselen, teams te vormen en -ter plekke- in 1 weekend, producten en prototypes te maken en bedrijven starten.

Het begint met elevatorpitches op de vrijdagavond. Deelnemers brengen hun beste ideeën in en inspireren anderen om zich aan te sluiten in hun team. Gedurende de zaterdag en de zondag richten de teams zich op customer development, het valideren van hun ideeën, ervaring opdoen in het oprichten van startups en gaan ze de eerste versie van hun product samenstellen. Op zondagavond demonstreren de teams hun prototypes en krijgen ongezouten maar constructieve feedback van een panel van experts.
Startup Weekend Noord Nederland is een internationaal initiatief en richt zich op deelnemers uit Friesland, Groningen, Drenthe en OstFriesland. De 'officiële' voertaal tijdens het weekend is Engels, de voertaal binnen de teams hangt uiteraard af van de samenstelling.

Startup Weekend Noord Nederland wordt in Groningen georganiseerd door een team van ervaren ondernemers. Ondersteund door het HANNN, Stenden Kenniscentrum Sociale Innovatie en vele andere organisaties en overheidsinstanties.
Meer weten?

http://groningen.startupweekend.org.