economie

17 aug 2017, 10:10

Stad wil studenten wijzen op kansen op banen in Groningen

Stad wil studenten wijzen op kansen op banen in Groningen

Studenten in Groningen die aan het afstuderen zijn, of reeds afgestudeerd zijn, gaan er ten onrechte vanuit dat er in of rond de stad geen passende banen te vinden zijn. In de Groningse economie zijn veel meer banen van niveau te vinden dan studenten vaak denken. Daarom gaat de gemeente Groningen studenten helpen hun kennis over de stad Groningen te vergroten. Dat meldt wethouder Joost van Keulen (VVD) van economische zaken donderdag in het Dagblad van het Noorden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens het artikel in het Dagblad gaat Groningen alle zeilen bijzetten om studenten na hun studie voor Groningen te behouden. Zeer velen van de aankomede eerstejaars studenten zullen over een aantal jaren de stad verlaten omdat ze denken dat er geen passende functies zijn.

 

‘Het is een illusie te denken dat we in Groningen alle afgestudeerden een baan kunnen bieden. Dus dat er mensen vertrekken is te begrijpen. Maar we willen wel dat mensen de keuze weloverwogen maken’, meldt wethouder Van Keulen.

 

De gemeente Groningen heeft nu een verbond gesloten met de RUG, Hanzehogeschool, studentenverenigingen en bedrijfsleven om middels bedrijfsbezoeken en netwerkbijeenkomsten studenten beter op de hoogte te brengen over de vele mogelijkheden en kansen bij bedrijven. Wel zegt de wethouder dat het nog lastig is om studenten hiervoor te interesseren.

 

(Archieffoto van Groningse studenten).