economie

13 jul 2017, 09:09

Stad krijgt ‘URBACT Good Practice-label’ voor welkomstbeleid internationale studenten en kenniswerkers

Stad krijgt ‘URBACT Good Practice-label’ voor welkomstbeleid internationale studenten en kenniswerkers

Groningen heeft Europese erkenning gekregen voor het welkomstbeleid dat zich richt op internationale studenten en expats. De stad mag nu het ‘URBACT Good Practice-label’ dragen en is direct geplaatst voor deelname aan het URBACT City Festival in Tallinn (Estland), komende oktober.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Burgemeester Peter den Oudsten is bij met de erkenning: “Het is geweldig dat de EU onze inspanningen nu ook erkent. Groningen is een jonge, frisse dynamische stad, en wordt steeds internationaler!”, zo zegt hij in een reactie. “Dat hier steeds meer jonge, talentvolle wereldburgers verblijven komt de sfeer en de aantrekkelijkheid van de stad ten goede. We willen er samen met de kennisinstellingen voor zorgen dat al deze talenten een fijn verblijf in onze stad kunnen hebben. Als ze dan later elders hun carrière voortzetten, kijken ze met een goed gevoel terug op hun verblijf in Groningen. Zo krijgen we steeds meer ambassadeurs voor onze stad!”

Het welkomstbeleid, zoals dat door Het Akkoord van Groningen is ontwikkeld, ondersteunt internationale Stadjers op het gebied van huisvesting, werkgelegenheid, city life en communicatie. Het doel van dit beleid is om het internationale vestigingsklimaat te verbeteren en tegelijk het sociale karakter van de lokale universiteitsstad te behouden.

Het Akkoord van Groningen is een samenwerkingsverband tussen de Hanzehogeschool Groningen, de Rijksuniversiteit Groningen, het UMCG, de provincie Groningen en de gemeente Groningen met als doel Groningen als internationale kennisstad te profileren en te versterken.

Onder de vlag van City of Talent worden momenteel nieuwe platforms ontwikkeld waar de internationale studenten zowel digitaal als persoonlijk worden geholpen bij het vinden van huisvesting, werk, toegang tot culturele voorzieningen en andere praktische informatie. Deze platforms zullen voorafgaand aan de KEI week in augustus starten.