economie

15 mei 2019, 09:09

Stad-Groningse Kemps Restauratie en Renovatie nu enige erkende monumentenschilder in het Noorden

Stad-Groningse Kemps Restauratie en Renovatie nu enige erkende monumentenschilder in het Noorden

Het stad-Groningse schildersbedrijf Kemps Restauratie en Renovatie is onlangs officieel erkend door de stichting Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg (ERM). En dat is bijzonder: Kemps R&R is nu het enige schildersbedrijf uit de drie noordelijke provincies dat deze zogenoemde ERM-erkenning op zak heeft en daarmee de enige erkende monumentenschilder in het Noorden. In Nederland zijn er maar zestien schildersbedrijven die deze erkenning mogen voeren.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De ERM is een landelijke stichting, bestaande uit overheden, opdrachtgevers en opdrachtnemers, met als doel om het onderhoud en de restauratie aan Nederlandse monumenten naar een zo hoog mogelijk plan te tillen.

Kemps R&R is in 2000 opgericht door Jasper Kemps (1975). Kemps begon zijn bedrijf al tijdens zijn studie Architectuur- en Stedenbouwgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen en bouwde het in de loop der jaren uit tot een erkend en specialistisch restauratie- en renovatiebedrijf. Kemps is gespecialiseerd in het restaureren van monumentale en vooroorlogse panden, zowel binnen als buiten. Daarbij kan het gaan om historisch schilderwerk en de specialisaties houtimitatie, marmerimitatie en het aanbrengen van bladmetalen. 

Foto: St. Jozefkathedraal en bijbehorend Parochie gebouw Groningen