economie

16 dec 2013, 09:09

SRC begint in Groningen “reisbureau nieuwe stijl” met Reiscafé

SRC begint in Groningen “reisbureau nieuwe stijl” met Reiscafé

SRC Cultuurvakanties in Groningen heeft zaterdag  een Reiscafé geopend waar de klanten de medewerkers weer echt kunnen ontmoeten. Dat typeert volgens een woordvoerder de nieuwe start van SRC als gespecialiseerd bureau in het organiseren van rondreizen over de hele wereld. Het maatwerk en de klantgerichtheid die daarbij horen kwamen niet uit de verf in de periode dat SRC in handen was van de inmiddels failliete touroperator OAD.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Maar nu oprichter Wibo Anema eind september zijn geesteskind heeft teruggekocht, wil hij weer doen waar SRC goed in was: “Wij zijn geen touroperator die reizen verkoopt, maar organiseren ze zelf. Daarom openen we ons reiscafé niet in het pand waar OAD onze reizen verkocht, maar een paar deuren verderop, waar onze 50 medewerkers ook toen al die reizen planden. Mensen blijken, naast het boeken via internet, nog steeds behoefte te hebben aan face-to-face contact, zeker als het gaat om maatwerk.” !


Cultuurvakanties


In het SRC-Reiscafé in Groningen kunnen mensen rustig binnen lopen om bij een kop koffie met een reisspecialist te bedenken waar hun volgende reis naar toe moet gaan. Voor groepjes vanaf 4 personen organiseert SRC rondreizen op maat naar alle landen in de wereld. Ook voor citytrips kunnen in het Reiscafé vrijwel alle hotels in de wereld geboekt worden. Het hoeft niet noodzakelijk een SRC-reis te zijn, want SRC biedt, naast haar eigen verzorgde cultuurvakanties, ook reizen van andere rondreisorganisaties aan.

 

Anema verwacht dat zijn bedrijf, ondanks de economische crisis, snel weer op het niveau zit van vóór de OAD-tijd:
“We zien de markt weer aantrekken en we kunnen onze reizen nog scherper geprijsd, en nog beter georganiseerd aanbieden, mede omdat we verlost zijn van de hoge afdrachten die we moesten maken aan OAD. En wij beschikken over een uniek team van hoog opgeleide reisleiders. Daarmee staat of valt een goede cultuurvakantie. We zijn niet voor niets de grootste aanbieder van Nederland.” !


Hotelvoucher


Zonvakanties, wintersportvakantie en jongerenreizen kunnen in het SRC-Reiscafé niet worden geboekt. Daarvoor verwijst SRC naar de traditionele reisbureaus en naar de internetreisbureaus. Anema: “Wij werken niet met gidsen vol standaardreizen die in duizenden reisbureaus liggen. Mensen kunnen onze reizen boeken bij zo’n zeventig goede kantoren door heel Nederland. Natuurlijk kunnen ze gebruik maken van internet of telefoon.’


‘Maar ze zijn meer dan welkom in ons reiscafé. Zo welkom dat wij klanten een overnachting voor maar 25 euro aanbieden in de twee luxe hotels in onze straat, zodat ze naast onze reis ook een weekendje Groningen kunnen doen.” !


Siberisch ijs


Afgelopen zaterdagmiddag 14 december werd het Reiscafé aan de Oude Boteringestraat 37/39 op een opmerkelijke manier geopend. De voordeursleutel zat ingevroren in een massief blok Siberisch ijs. De hoge Russische militair, Pjotr Chroestinovski - een vriend van Wibo Anema, sinds die 25 jaar geleden zijn eerste reizen naar Rusland maakte, zal het ijs breken, waarna het Reiscafé voor het eerst zijn deuren kon openen.


Over SRC Reizen:


SRC werd in 1983 opgericht door, toen nog student, Wibo Anema. Het bedrijf begon als Studentenreisclub. Het kreeg al voor de val van de Muur een stevige positie in reizen naar Tsjechië, Rusland en andere Oostbloklanden. SRC evolueerde in de jaren negentig tot Speciale Reizen Centrale, die zich meer en meer concentreerde op georganiseerde rondreizen op maat. Dat leidde in 1996 tot SRC Cultuurvakanties.


Het bedrijf werd in 1998 overgenomen door touroperator OAD en groeide onder leiding van Robert Ermers uit tot een uitzonderlijk kwaliteitslabel, met een gezonde basis. Het bureau heeft zo’n 25.000 reizigers per jaar en is daarmee marktleider in het segment cultuurreizen.


Vandaar dat een doorstart na het faillissement van OAD al binnen enkele dagen rond was. Robert Ermers ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet: “De afgelopen 9 weken is er een wervelwind door het bedrijf gegaan. De kantoren in onze prachtige historische panden zijn compleet gerenoveerd. Er is een nieuwe huisstijl ontwikkeld, en het gratis SRCReismagazine, met prachtige reizen naar meer dan 60 landen, is nog nooit zo dik geweest: 324 pagina’s.”