economie

08 sep 2016, 09:09

SP wil opheldering over vermeende fouten in Groningse thuiszorg

SP wil opheldering over vermeende fouten in Groningse thuiszorg

De SP-gemeenteraadsfractie in Groningen heeft aan het stadsbestuur opheldering gevraagd over vermeende fouten in het gemeentelijk thuiszorgbeleid.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Deze week bracht het programma Nieuwsuur onderzoek naar buiten dat is verricht in opdracht van FNV Zorg & Welzijn. Hieruit kwam naar voren dat 77 procent van alle gemeenten, waaronder de gemeente Groningen, juridisch fout of zeer discutabel thuiszorgbeleid voert. De SP eist opheldering over deze kwestie.

“Afgelopen jaar is een roerig jaar geweest voor mensen die in de thuiszorg werken en mensen die thuiszorg nodig hebben. Zo ging TSN Thuiszorg failliet, kregen ruim 150 cliënten weken geen thuiszorg en verkeerden honderden thuiszorgwerkers in onzekerheid. Als nu ook nog eens blijkt dat mensen minder zorg krijgen dan ze nodig hebben en waar ze recht op hebben, dan moet dit zo snel mogelijk gecorrigeerd en teruggedraaid worden”, aldus SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk.

Het onderzoek dat uitgevoerd is door Adviesbureau Jurist Wevers heeft 390 gemeenten onder de loep genomen. De jurist Wevers heeft op vele plekken in het land op succesvolle wijze rechtzaken gevoerd tegen gemeenten die cliënten korten op hun thuiszorg.