economie

08 dec 2014, 16:04

Sociaal ondernemen biedt vrouwen Alfa-college kans op de arbeidsmarkt bij atelier Van Hulley

Sociaal ondernemen biedt vrouwen Alfa-college kans op de arbeidsmarkt bij atelier Van Hulley

Sinds oktober werken naaiatelier Van Hulley en Alfa-college samen aan een uniek maatschappelijk en sociaal project. Een klas van 13 vrouwen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, krijgt de kans om niet alleen werkervaring op te doen maar ook scholing te krijgen om een mbo-diploma te halen. Hiermee vergroten zij hun kansen op de arbeidsmarkt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Jolijn Creutzberg heeft twee jaar geleden de sociale onderneming Van Hulley opgezet, waar vrouwen van een overhemd of blouse een boxershort maken. Door een samenwerking aan te gaan met de dienst Sociale Zaken en Werk van de gemeente Groningen en het Alfa-college is het mogelijk geworden deze  vrouwen ook te scholen in een BBL-traject. Het officiële convenant is onlangs bekrachtigd.

Docenten van het Alfa-college geven de klas van 13 vrouwen een dag per week les: Taal op de Werkvloer (Nederlands), Rekenen, Werknemersvaardigheden en Loopbaan/Burgerschap. De andere dagen werken ze bij Van Hulley. Doel is dat ze minimaal een mbo-diploma op niveau 1 behalen. Hiermee hebben ze meer kans op betaald werk. Een van de vrouwen die dit jaar geschoold wordt, is Elheme Hajdari uit Kosovo.

De maatschappelijke betrokkenheid van de partners in dit samenwerkingsproject is groot. “De vrouwen doen hetzelfde werk en gaan samen naar school. In een veilige omgeving kan deze kwetsbare groep zich  ontwikkelen en actief deelnemen aan de maatschappij. Voor ons, maar ook voor de gemeente Groningen, is dit een unieke klas”, aldus Rudi Knol, opleidingsmanager Entree NT2 bij het Alfa-college in Groningen.

Van Hulley is een naaiatelier waar vrouwen binnen een week van een oud overhemd een boxershort (m/v) maken. Het atelier zit in Groningen aan de Nieuweweg 16. Elke boxershort is uniek en persoonlijk omdat mensen hun favoriete of niet (meer) gebruikte overhemden opsturen. Kijk voor meer informatie op http://www.vanhulley.nl