economie

20 apr 2012, 10:10

Snelle busverbinding Groningen Airport Eelde met Assen en Groningen

Vanaf 28 april 2012 zal de Airportliner Assen en Groningen rechtstreeks en snel verbinden met de luchthaven. De ritten worden aansluitend op de vluchten van Vueling en Ryanair uitgevoerd. Met deze busverbinding, uitgevoerd door Drenthe Tours, zal de passagier in circa 20 minuten op Groningen Airport Eelde zijn.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De komst van de nieuwe lowcost vluchten op Barcelona, Mallorca, Milaan Bergamo en Marseille brengt meer passagiers naar de luchthaven, zowel uitgaand als inkomend. Om deze groei goed te faciliteren en om een goede en snelle verbinding met Groningen Airport Eelde te bewerkstelligen, heeft de luchthaven de Airportliner geïnitieerd. Hierbij is zij geadviseerd door het OV bureau, de Regio Groningen-Assen en de Provincie Drenthe. De busverbinding sluit direct aan op de vluchten van Vueling en Ryanair.


Airportliner en hotelshuttle


Drenthe Tours neemt de exploitatie op zich. De route zal ook gaan fungeren als hotelshuttle. Klaas Jan de Vries, Directeur Drenthe Tours: “De komst van de nieuwe luchtvaartmaatschappijen biedt ons de kans om een nieuw product in de markt te zetten. Veel mensen willen of kunnen niet met de auto naar Eelde en er komen straks ook Italianen, Spanjaarden en Fransen deze kant op.” De Vries geeft aan dat er inmiddels vier hotels geïnteresseerd zijn om te worden opgenomen in de route.

Kosten


Vanaf € 5,- per enkele reis kunnen reizigers gebruik maken van de Airportliner. Een retourticket kost €10,-. De route van Groningen of Assen naar Groningen Airport Eelde duurt circa 20 minuten.
Route De Airportliner start vanaf het NS station Assen en rijdt via de M.L. Kingstraat naar Groningen Airport Eelde. De route vanaf Groningen start vanaf het Centraal Station en gaat via de Ketwich Verschuurlaan naar de luchthaven. Beide routes worden zowel bij vertrek als aankomst van de vluchten afgelegd. Kijk voor het actuele reisschema van de Airportliner op www.airportliner.nl.


Eerste rit op 28 april


Klaas Jan de Vries: “De eerste dag wordt een feestelijke met zowel de eerste Barcelona-vlucht als de eerste Airportlinerrit vanaf Eelde. Ik heb vernomen dat er al 50 Spanjaarden op Eelde aankomen. Dus ik ga uit van een volle eerste rit!”