economie

07 apr 2017, 16:04

Slimme studenten Hanzehogeschool winnen prijs in Riga

Slimme studenten Hanzehogeschool winnen prijs in Riga

Studenten van de Hanzehogeschool Groningen hebben in Riga een internationale prijs gewonnen met hun studentenbedrijf.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het studentenbedrijf EcoRing van het Instituut voor Engineering van de Hanzehogeschool Groningen heeft op het internationale festival van student companies in Riga de Junior Achievement Alumni International Potential Award gewonnen. Naast de eer heeft deelname aan de competitie volgens de studenten gezorgd voor een geweldige leerervaring op het gebied van ondernemerschap.

 

De EcoRing is een (stalen) ring die om het gaspit geplaatst kan worden, zodat de stralingswarmte beter wordt benut en het koken efficiënter wordt gemaakt. De ring past precies onder het fornuis en kan blijven zitten. Uit onderzoek is gebleken dat door middel van het gebruik van de EcoRing gezorgd kan worden voor een reductie van +/- 20% van het gasverbruik. Dit betekent dat er met minder gas hetzelfde kookresultaat kan worden behaald of dat een pan water sneller kookt. De EcoRing past op ieder merk gasfornuis en wordt verkocht in drie verschillende maten.

 

De groep bestaat uit Industrieel Product Ontwerpen-studenten; Rozemarijn van Dijk, Sanne Bliekendaal, en Taede Goudberg. En de Technische Bedrijfskunde-studenten; Tijmen Laan, Sebas Bont, Dick Lieben, Sven Gerritsen en Serge Jonker. De groep werd gecoacht door docent Martin Specken.