economie

19 jul 2011, 07:07

Samenwerking tussen Kredietbank Groningen, Bos Incasso en LAVG Gerechtsdeurwaarders

De Kredietbanken van Groningen en Assen, Bos Incasso en LAVG ondertekenen dinsdag 19 juli 2011 een unieke samenwerkingsovereenkomst op het gebied van schuldhulpverlening. Doel is te voorkomen dat klanten van de Kredietbanken dieper in de financiële problemen komen of dat ze in crisissituaties te maken krijgen met afsluiting van gas, water en licht of uithuiszetting. Met deze samenwerking willen de partijen inhoud geven aan hun gezamenlijke visie op maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Uitgangspunt is dat Bos Incasso en LAVG hun incassomaatregelen opschorten als de Kredietbanken daarom vragen. Vooral in crisissituaties is dit van belang. De Kredietbanken hebben dan de tijd de financiële problemen van hun klanten goed in kaart te brengen om een oplossing op maat te bieden.

Daarnaast werken Bos Incasso en LAVG in principe mee aan voorstellen die door de Kredietbanken in het kader van een schuldregeling worden gedaan. Daardoor wordt er vaker een oplossing gevonden om uit de financiële problemen te komen. Met als resultaat meer geslaagde schuldregelingen en hierdoor minder afsluitingen en uithuiszettingen.