economie

21 dec 2017, 09:09

Samenwerking Noord zoekt traineeship-plekken IT-talent

Samenwerking Noord zoekt traineeship-plekken IT-talent

Het aanbieden van traineeships en het ‘adopteren’ van studenten vormen een veelbelovend nieuw middel voor het verbeteren van de arbeidsmarkt voor ICT-ers en voor het opleiden van nieuw talent in het Noorden. “Laten we het daarom dóén: traineeship-plekken aanbieden en jongere studenten intensief begeleiden of ‘adopteren’”, zo betoogt Samenwerking Noord-voorzitter Fred Hassert. (Lees verder)

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

“Daarom zijn we nu dringend op zoek naar enthousiaste partijen die zeggen: Yes! Dit gaan we doen, we gaan traineeships aanbieden! Op die manier kunnen we zorgen voor extra aanbod aan nieuwe, talentvolle IT-medewerkers voor het Noorden.”

 

Samenwerking Noord spant zich ervoor in om er voor te zorgen dat er niet alleen goede IT-studenten worden opgeleid in het Noorden, maar ook dat deze er voor kiezen om na afloop van hun  studie in onze regio te blijven, en dat ze kennis maken met de voor hen interessante noordelijke bedrijven, die nu vaak onbekend zijn.

 

“Onlangs was er een inleiding van Harm van Lieshout, lector aan de Hanzehogeschool Groningen, die onderzoek doet naar de arbeidsmarkt. Volgens hem zijn traineeships een veelbelovende manier om afgestudeerde studenten in het Noorden kennis te laten maken met mogelijke werkgevers, en het imago van het Noorden te versterken”, aldus Hassert.

 

“Dat vinden wij ook, en daarom moeten we het gewoon dóén: zorgen voor traineeship-plaatsen. We hebben er al lang over gesproken, maar ik vind dat we dat nu echt moeten oppakken. Bedrijven die een traineeshipplek hebben – en daarmee bedoel ik niet alleen de leden van Samenwerking Noord; we moeten dit met z’n allen oppakken – kunnen zich bij Samenwerking Noord melden!”

 

Traineeship: inhoud


Wat een traineeship precies inhoudt is drie keer acht maanden binnen drie verschillende bedrijven in Noord-Nederland aan projecten werken. Dat kan van bedrijf tot bedrijf verschillen. Maar volgens Fred Hassert zou het (ook) verstandig zijn om studenten kortere projecten te laten doen bij bedrijven. “Hiermee bedoel ik nog niet afgestudeerde mbo/hbo-studenten die opdrachten of projecten doen en op deze manier kennis kunnen maken met de Noord-Nederlandse arbeidsmarkt. Zo kunnen ze ook mooi geld verdienen en hoeven ze niet meer bij de AH of in de kroeg te werken. Op die manier zijn ze al vroeg bezig met het vak dat ze later zouden willen uitoefenen. Op die manier nu al met je toekomstige vak bezig gaan, is beter dan vakkenvullen”, glimlacht Hassert.

 

“Dankzij een traineeship leren ze hun vak, en leren ze meteen noordelijke bedrijven kennen.” Het traineeship is dan na de opleiding de drie keer acht maanden en dan ook nog opleiding door de IT Academy, waardoor ze na hun studie eigenlijk nog twee jaar een betaalde opleiding krijgen. Hierdoor kunnen bedrijven bekender worden bij de studenten, die daar opdrachten doen en studenten krikken hun CV na de studie geweldig op. Dus het uitvoeren van projecten tijdens je studie is echt wat anders dan het doorlopen van een traineeship, zegt Fred Hassert foto boven).

 

Samenwerking Noord is nog op zoek naar een soort tussenpersoon die bemiddelt tussen bedrijven die traineeships aanbieden, en studenten en scholen die graag mee willen doen.

 

(Meer informatie en aanmelding: www.samenwerkingnoord.nl )