economie

12 mrt 2012, 15:03

Groningen Aiport Eelde verwacht 40.000 extra passagiers na komst Ryanair

De relatief goedkope luchtvaartmaatschappij Ryanair komt naar Groningen Airport Eelde. Deze maatschappij gaat de drie nieuwe lijndiensten vanaf Eelde onderhouden, waarvan eerder al sprake was.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De drie nieuwe bestemmingen zijn Marseille, Milaan en Mallorca, en al vanaf begin mei gaat de nieuwe lijndienst in.

 De drie routes worden allen twee maal per week non-stop uitgevoerd in de periode mei tot en met oktober. De luchthaven verwacht dat de vluchten dit jaar 40.000 – 45.000 extra passagiers opleveren. De drie lijndiensten spelen feilloos in op de veranderende markt waarbij steeds meer behoefte is aan rechtstreekse verbindingen en het kunnen boeken van losse tickets.

Jos Hillen, directeur Groningen Airport Eelde: “Wij zijn blij met de komst van Ryanair naar Groningen Airport Eelde. Ryanair is toonaangevend in het low-cost lijndienstvervoer binnen Europa. Hun komst, zo snel al na het besluit over de baanverlenging, geeft aan welke kansen onze luchthaven in Noord en Noord-Oost Nederland en de Duitse grensstreek heeft.”

 

Ryanair


Al geruime tijd heeft Ryanair belangstelling getoond om Groningen Airport Eelde op te nemen in haar routenetwerk. Zekerheid over de baanverlenging was daarbij een noodzakelijke voorwaarde. Nu vast staat dat de baanverlenging komend jaar wordt gerealiseerd heeft Ryanair besloten om op korte termijn al te starten met lijndiensten naar bestemmingen met een relatief korte aanvliegtijd.

Hiermee verwacht Ryanair de marktkansen in Noord Nederland direct te kunnen ontwikkelen. Ryanair accepteert daarbij dat er het eerste jaar nog beperkingen kunnen zijn door de nu nog korte baan en mogelijk gedurende de bouwfase..


Over Ryanair
Ryanair is een van de populairste low-cost maatschappijen van dit moment en verzorgt meer dan 1.500 vluchten per dag in 28 landen. Ryanair heeft een vloot van 290 Boeing 737-800 vliegtuigen waar de komende jaren nog meer aan zullen worden toegevoegd. De luchtvaartmaatschappij heeft ruim 8.500 mensen in dienst en zal dit jaar volgens de prognose 75 miljoen passagiers vervoeren. Tickets met vertrek vanaf Groningen Airport Eelde kunnen vanaf 13 maart geboekt worden op www.ryanair.nl. Reizigers boeken al een ticket vanaf 21,99 Euro.