economie

22 dec 2014, 11:11

Ruud Vreeman laat boek achter met persoonlijke observaties over Groningen

Ruud Vreeman laat boek achter met persoonlijke observaties over Groningen

De inmiddels ex-waarnemend burgemeester van Groningen, Ruud Vreeman, heeft een boek achtergelaten met waarnemingen over Groningen en bekende oud-Groningers, waaronder Pim Fortuyn, Fré Meis en Ede Staal.

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Ruim een jaar was Ruud Vreeman (Zwolle, 1947) waarnemend burgemeester van Groningen. Hij keerde terug naar de stad waar hij vijfenveertig jaar geleden studeerde en waar de fundamenten liggen voor zijn verdere loopbaan en leven.


Gedurende zijn burgermeesterschap woonde Vreeman in een appartement aan de Grote Markt, de huiskamer van de stad. Een plek ook om te mijmeren, te beschouwen. Te fotograferen.

 

Dat deden Ruud Vreeman en zijn vrouw Ronny de afgelopen maanden dan ook ruimschoots. Een selectie uit hun foto’s illustreert Mijn kleine Grote Markt, dat bovenal bespiegelingen en observaties van Ruud Vreeman bevat. Ede Staal, Jan Altink, Pim Fortuyn, Jerry Lee Lewis, Fré Meis, Jan Wiegers, Daniel Libeskind, Harm Buiter, Gerrit Krol. We komen ze allemaal tegen op de Grote Markt van Ruud Vreeman.

 

Mijn kleine Grote Markt is een  boekje waarmee Ruud Vreeman afscheid neemt van Groningen, dat ook zijn stad is geworden.

Het boek is verschenen bij In Boekvorm Uitgevers.