economie

23 jun 2014, 09:09

Russische school in Groningen viert tienjarig bestaan

Groningen is steeds meer een internationale stad aan het worden. Wie door de binnenstad wandelt hoort steeds vaker Engels, Spaans of Duits. Maar wie in Groningen Russisch wil leren kan ook uitstekend uit de voeten. Al tien jar lang. De Russische school De Gouden Sleutel en het Centrum Ruslandia in Groningen bestaan deze maand namelijk tien jaar. Op 28 juni aanstaande wordt dit jubileum gevierd in het Treslinghuis in de Oosterparkwijk.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Kinderen en volwassenen kunnen hier de Russische taal leren, zowel kinderen van Russische ouders als jongelui met Nederlandse ouders, die hun kinderen tweetalig willen opvoeden. Behalve voor taalonderwijs fungeert de school ook als cultureel centrum, waar kinderen leren toneelspelen, zingen, piano spelen of creatief bezig zijn met kwast of schaar. Volksgewoontes, cultuur en literatuur zijn eveneens onderdeel van het onderwijspakket .

 

Men werkt met bescheiden middelen, maar inmiddels telt dit kleine instituut 40  leerlingen en 15 volwassenen, variërend in leeftijd van 1,5 tot jaar.

 

Directeur Elvira Isaeva zegt, dat de Russische school gestaag elk jaar een stukje groter wordt. 'We voorzien in een behoefte en samen met mijn staf van vrijwilligers staan we open voor nieuwe aanwas.'