economie

22 mrt 2018, 09:09

Roy Boxmeer: van salesmanager FC Groningen naar Economic Board Groningen

Roy Boxmeer: van salesmanager FC Groningen naar Economic Board Groningen

Jarenlang was hij salesmanager bij FC Groningen, hij kent de Groningse zakenwereld op zijn duimpje. Maar onlangs maakte Roy Boxmeer de overstap naar de Economic Board Groningen (EBG). Daar kan hij zijn contacten, netwerk en zakelijke ervaring inzetten om de economie noord-Groningen en van de stad Groningen als onderdelen van het aardbevingsgebied, te versterken. Op de website over de economie van de Eemsdelta, een interview met Boxmeer over de vraag hóe hij de economie nieuwe impulsen hoopt te geven.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

‘Bedrijven elders uit Nederland of uit het buitenland weten niet hálf hoeveel kansen er liggen in de provincie Groningen. Mijn taak is het om die bedrijven te laten zien wat Groningen allemaal te bieden heeft. Ik zal niet zeggen dat dat eenvoudig is, maar ik weet wel dat het zal lukken om hier nieuwe bedrijven te krijgen, ofwel bestaande bedrijven te laten groeien. Ik sta te popelen om dát te laten zien!’.

Dat betoogt Roy Boxmeer, acquisitiemanager bedrijven bij de Economic Board Groningen (EBG). Sinds 1 januari is de geboren en getogen inwoner van Delfzijl er werkzaam. Een opvallende carrièrestap, want tot dat moment was hij vijf jaar lang salesmanager bij FC Groningen. In de provincie Groningen geniet hij ook bekendheid als initiatiefnemer van het jeugd-voetbalevenement ‘Indoor Delfzijl’, een voetbaltoernooi voor jongeren van Europese topclubs.

 

Boxmeer is nog relatief jong, maar heeft zijn sporen in de noordelijke sport- en ondernemerswereld al aardig verdiend. Door zijn werk voor de negenhonderd leden tellende businessclub van FC Groningen heeft hij ook een krachtig netwerk, en kent hij tal van Groningse bedrijven. Die contacten hoopt hij in zijn nieuwe functie aan te kunnen spreken.

 

‘Ik heb het bij FC Groningen ontzettend naar mijn zin gehad, maar ik wilde mij verder ontwikkelen. Bovendien heb ik International Business en Bedrijfskunde gestudeerd, en al die kennis en ervaring kan ik nu gebruiken bij de Economic Board Groningen. Ik vind het geweldig dat ik me nu in deze functie kan inzetten voor mijn eigen regio. Ik ben een echte noorderling en ben trots op mijn roots’, aldus Roy Boxmeer.

De Economic Board Groningen is ontstaan uit de aardbevingsproblematiek, en heeft als doel een economisch sterke en zelfredzame regio neer te zetten, door ondernemers te steunen met geld en advies. Zo is er een Groeifonds met in 2018 tien miljoen euro voor leningen, participaties en overige stimuleringsregelingen. Ook zijn er accountmanagers die stimuleringsregelingen onder de aandacht brengen, en die in 2018 250 ondernemers willen benaderen. Verder organiseert de Economic Board pitch-evenementen, kennisbijeenkomsten, een ondernemers community en steunt het ICT-onderwijs aan drieduizend Groningse leerlingen.

 

En sinds 1 januari zet ook Roy Boxmeer zich in voor de economische ontwikkelingen in Noord-Groningen. In mijn functie van acquisitiemanager zie ik mezelf vooral als een verbinder. Enerzijds tussen de bedrijven in Groningen onderling en met de Economic Board Groningen. En anderzijds met bedrijven van buiten Groningen of in het buitenland. Het werk is wel wat anders dan dat van salesmanager bij FC Groningen: acquisitie is een kwestie van lange adem. Maar ik vind het een fantastische uitdaging om bedrijven van buiten naar het aardbevingsgebied te krijgen. Als ik iets hoor over plannen van bedrijven die willen uitbreiden of investeren, dan ben ik er als de kippen bij om ze te wijzen op de mogelijkheden in onze regio’.

 

 

VOOR HET VOLLEDIGE INTERVIEW KLIK HIER