economie

06 jul 2012, 08:08

R.K.S.V. Albertus Magnus opent 23e lustrumfeestweken op 11 juli in Groningen

14 december 1896, acht mannen komen in Groningen bijeen met als reden een katholieke studentenvereniging op te richten. En nu, 115 jaar later, wordt alweer het 23ste lustrum van Albertus Magnus gevierd! Het afgelopen jaar hebben er al verschillende activiteiten plaatsgevonden die in het teken stonden van het 23ste lustrum, maar op 11 juli aanstaande zal het hoogtepunt van start gaan: de lustrumweken.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Woensdag 11 juli zal het programma vanaf 14.30 uur van start gaan met een optocht van Albertus aan de Brugstraat 8 richting de Nieuwe Kerk. Onder luid tromgeroffel van een brassband zal de stoet door de stad gaan en zal het Groningen niet ontgaan dat de lustrumweken van Albertus zijn aangebroken! Vervolgens zal de stoet zich over het water voortzetten richting het compleet omgebouwde lustrumterrein aan de Helsinkistraat. Hier zal om 00.30 uur het lustrum officieel geopend worden.


Tijdens de officiële opening zullen cheques overhandigd worden aan het KWF en de studentendesk van het Rode Kruis. Deze bedragen zijn in het kader van de Stadjersweek van het vorige lustrum en dit lustrum opgehaald.


Meer dan een jaar lang is er achter de schermen hard gewerkt om het lustrum te organiseren. Centraal staan de lustrumkleuren rood en zilver en het lustrumthema ´Hoogspanning, de ultieme ontlading´. ´11 juli zal de vuurdoop zijn en we hopen dat iedereen in rood en zilver de Ultieme Ontlading beleeft!’, aldus Anneloes Dimmendaal, vice-praeses van het lustrumbestuur van Albertus.