economie

16 mei 2019, 09:09

Rabobank deelt meer dan een ton uit bij Clubkas Campagne

Rabobank deelt meer dan een ton uit bij Clubkas Campagne

Rabobank Stad en Midden Groningen heeft woensdagavond tijdens de tweede editie van de Clubkas Campagne ruim € 100.000,-  verdeeld onder 190 deelnemende verenigingen en stichtingen. Dat gebeurde tijdens een feestelijke finaleavond in EM2 op het Suikerunieterrein in Groningen. De Voedselbank Groningen ging er met het hoogste geldbedrag vandoor. Zij kregen 2.205 euro. 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Bert Roman, directievoorzitter van Rabobank Stad en Midden Groningen heette de vertegenwoordigers van verenigingen en stichtingen uit Veendam, Midden-Groningen, Haren en Groningen welkom. Gastspreker van de avond was Erben Wennemars. In een inspirerend verhaal legde hij uit wat het belang is van het verenigingsleven en haakte aan op situaties uit zijn top sportcarrière. Aansluitend werd de uitslag bekend gemaakt. 

Leden van Rabobank Stad en Midden Groningen hebben begin mei hun stem uitgebracht op verenigingen en stichtingen die ze een warm hart toedragen. Uiteindelijk hebben de leden van de bank bijna 15.000 stemmen uitgebracht. Bert Roman legde bij de opening uit dat Rabobank als coöperatie een deel van haar winst terug geeft aan de maatschappij. Met de Rabobank Clubkas Campagne krijgen verenigingen en stichtingen in diverse categorieën de kans wat extra’s te verdienen. De top 3 van iedere categorie kreeg op het podium een cheque uit handen van Erben Wennemars.

Bij binnenkomst werden de cheques uitgereikt, maar de enveloppen bleven gesloten totdat het moment werd aangekondigd de envelop open te maken. Veel blije, enthousiaste en tevreden reacties vulden de zaal. Iedereen voelde zich winnaar!

CLUBKASCAMPAGNE
In de categorie ‘Natuur, milieu en overig’ is de Voedselbank Groningen op de 1eplaats geëindigd met een bedrag van € 2.205,-. In de categorie ‘Educatie en Maatschappij’ zijn de Jonge Onderzoekers (Groningen) € 1.585,- rijker, in de categorie ‘Muziek, Kunst en Cultuur’ ontvangt het Nationaal Bus Museum (Veendam) een bedrag van € 1.105,- en tenslotte krijgt Zwembad De Tobbe (Slochteren) in de categorie Sport een bedrag van € 1.410,- . Een extra prijs van € 1.000,- gaat naar Stichting De Toverboom (Hoogezand) die het geld besteedt om kinderen gratis mee op kamp te nemen die anders niet de mogelijkheid hebben om op vakantie te gaan.

De volledige uitslag van de 190 deelnemende clubs staat op www.rabobank.nl/smg. Rabobank Stad en Midden Groningen bedankt alle clubs voor hun deelname en de leden voor het uitbrengen van hun stemmen.