economie

21 jul 2011, 10:10

Provincie Groningen streng tegen olieafvalverwerker in Delfzijl

De provincie Groningen vaart een harde koers tegen de olieafvalverwerker North Refinery in Delfzijl. Als het bedrijf niet heel snel over de brug komt met een correct emissiecontroleplan, zal het gedwongen worden delen van de productie te staken.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Olieafvalverwerker North Refinery moet delen van haar bedrijf in Delfzijl sluiten wanneer het meer inzicht geeft in haar productieprocessen en de uitstoot van vluchtige afvalstoffen. Dat heeft de provincie Groningen het bedrijf officieel laten weten, zo maakte een woordvoerder donderdag bekend.


Volgens de provincie Groningen handelt North Refinery in strijd met de milieuvergunning omdat het bedrijf niet de vereiste technische maatregelen heeft genomen om luchtvervuiling te verminderen. Volgens de woordvoerder moet de provincie Groningen als toezichthouder kunnen controleren wat er bij North Refinery gebeurt.

Daarvoor moet het bedrijf wel een correct emissiecontroleplan overleggen, en dat heeft de provincie tot nu toe niet ontvangen. Een eerder ingediend plan werd door de provincie afgekeurd.
De provincie heeft nu een zogenaamd afkeuringsbesluit genomen waarin staat dat het bedrijfsnel aan haar verplichtingen moet voldoen.

North Refinery heeft de provincie laten weten het niet eens te zijn met de opstelling van de provincie en heeft de rechter ingeschakeld. De provincie verwacht dat de zaak volgende week voor de Groningse rechtbank dient.