economie

20 aug 2012, 10:10

Provincie Groningen blijft investeren

Ondanks dat de provincie Groningen het komende jaar minder te besteden heeft, blijft het investeren in de Groningse samenleving. De provincie hoeft dan ook niet extra te bezuinigen, omdat het de laatste jaren al fors op de rekening heeft gelet. Zo is er zelfs ruimte voor nieuw beleid en steekt de overheid zo’n 15 miljoen euro in het opknappen van Lauwersoog en investeert het 9 miljoen euro in natuur en landschap, waar het Rijk fors op gaat bezuinigen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gedeputeerde William Moorlag: “Ondanks een onzekere economische situatie blijven wij investeren in de duurzame ontwikkeling van de provincie. We moeten bezuinigen, maar uit onze reserves kunnen we stevig blijven investeren in de economie, werkgelegenheid, infrastructuur, en leefbaarheid. Het investeringsprogramma van de provincie is tot en met 2020 financieel volledig gedekt. In bestemmingsreserves is bijna € 694 miljoen geparkeerd voor een groot aantal projecten waaronder de regiotram, stads- en dorpsvernieuwing en wegen zoals de Zuidelijke ringweg Groningen, de N33 en de N366.

De provincie kiest er bewust voor niet te bezuinigen op het investeringsprogramma omdat dit programma de economie versterkt, werkgelegenheid creëert en een impuls geeft aan de leefbaarheid. Het geld voor deze investeringen komt voor een belangrijk deel uit het vermogen dat is verkregen uit de verkoop van het aandeel in het energiebedrijf Essent.