economie

02 aug 2011, 20:08

Prachtige wilde schilderijen met action painting in de stijl van kunstenaar Jackson Pollock in nieuwe winkel in Groningen

In de Astraat opende afgelopen weekend de guerilla store van Apiece zijn deuren. Apiece (vrij vertaald ‘een werk’) bestaat uit een collectie unieke abstracte schilderijen. Uniek in die zin dat er van elk exemplaar maar één bestaat. Uniek ook vanwege de wijze waarop de schilderijen tot stand komen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Koen Toornvliet, een van de kunstenaars vertelt: “We zien het als onze missie om alle nepkunst uit de Nederlandse huizen te krijgen en te vervangen door een uniek, echt en betaalbaar schilderij. Voor liefhebbers van abstracte kunst hebben we vast aansprekend werk in onze collectie. We gebruiken action painting als basis, een stijl waarbij je de bewegingen van de schilder kunt zien.

Jackson Pollock is waarschijnlijk de bekendste action painter. Een schilderij, of liever drie op een rij, verandert je leef- of werkruimte volledig. Het bepaalt de sfeer en levert gesprekstof op. Zeker bij abstracte werken ontdek je telkens nieuwe dingen. We vinden het gaaf dat we die beleving kunnen meegeven in ons werk.”

Over apiece


Apiece is het merk waaronder een viertal bevlogen Groninger kunstenaars een gevarieerde collectie echte schilderijen creëert. Unieke werken die je nergens anders tegenkomt.

Handbeschilderde doeken, geïnspireerde op action painting. Een dynamische schilderstijl waarbij de handelingen van de maker duidelijk te herkennen zijn. Je kunt de schilderijen zien als de bevriezing van de actie van de schilder. Het resultaat is kleurrijke, abstracte werken die zowel passen in woningen als kantoren en winkels.

Meer informatie:  www.apiece.nl