economie

09 jan 2015, 08:08

Pop in Groningen krijgt stevige impuls dankzij ‘Groningen Live’: online verzamelpunt

Pop in Groningen krijgt stevige impuls dankzij ‘Groningen Live’: online verzamelpunt

Op 14 januari is er als kick-off moment van de Eurosonic Noorderslag periode, op het Ebbingekwartier een Groninger popborrel. Tijdens deze borrel zal de nieuwe centrale pop-agenda van stad Groningen, Groningen Live officieel worden gelanceerd.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Convenant

Vorig jaar werd tijdens Eurosonic Noorderslag het Convenant Popstad BV ondertekend door spelers in de Groningse popscene en cultuur-wethouder Dig Istha. Doel van dit ambitieuze convenant is door middel van betere samenwerking op gebied van o.a. afstemming, overleg, expertise, talentontwikkeling en cultuureducatie de Groningse popscene als geheel te versterken.

 

Organisaties die het Convenant Popstad BV hebben ondertekend zijn De Oosterpoort & Stadsschouwburg, Vera, Simplon, Eurosonic Noorderslag, POPgroningen, Urban House, Viadukt, Subsonic, Paradigm, Noisia, SMOG (Stichting Muziek Over Groningen), Chris Garrit (EMG Faktors & Nachtburgemeester), Grand Theatre en Gemeente Groningen.

 

Groningen Live

Ook werd afgesproken een online verzamelpunt voor alle muzikale activiteiten uit Stad Groningen te ontwikkelen. Als eerste wapenfeit van deze vernieuwde samenwerking wordt op 14 januari tussen 16.00 en 17.00 Groningen Live gepresenteerd. Dit door Marketing Groningen ontwikkelde online platform is de nieuwe centrale pop-agenda van stad Groningen.

 

De presentatie zal plaatsvinden tijdens een informele borrel, bij de Eurosonic Energy stage op het Ebbingekwartier. Ter oriëntatie: de Energy stage staat in de buurt van het Infoversum.

POPgroningen organiseert deze informele borrel in samenwerking met Eurosonic Noorderslag en wordt mede mogelijk gemaakt door Marketing Groningen.