economie

09 mei 2019, 19:07

Platform voor freelancers Jellow uit Groningen krijgt contract van Assen

Platform voor freelancers Jellow uit Groningen krijgt contract van Assen

Het was een mooie dag voor het in Groningen ontwikkelde platform voor freelancers Jellow. Oprichter Lars Evers kon donderdag namelijk een twee-jarig contract met de gemeente Assen ondertekenen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Ook de komende jaren zal de Gemeente Assen gebruik blijven maken van het Jellow platform. Donderdag werd er een handtekening gezet onder een contract voor 2 jaar met een optie voor nog 2 jaar. Jellow kwam uit de aanbesteding naar voren als de beste partij voor het inhuren van freelancers/ZZP'ers. 

 

Co-Founder van Jellow Lars Evers is zeer verheugd met deze gunning. "De afgelopen jaren hadden we al een zeer prettige samenwerking met de gemeente. We hebben een freelance pool voor hen op kunnen bouwen en bewezen dat de gemeente hierdoor heel snel en eenvoudig zelf hun freelancers kon vinden. Doordat zij geen intermediair meer nodig hebben, bespaarden ze de afgelopen jaren al tonnen op hun inhuur.", aldus Evers. "Het is daarom des te mooier dat we ook bij deze aanbesteding als beste uit de bus kwamen."

 

Het is, volgens Evers, vooral mooi om de zien dat de Gemeente Assen een innovatieve manier heeft gekozen en niet automatisch terug is gevallen op de traditionele manier van inhuren en aanbesteden. Dit typeert het ondernemende karakter van de mensen bij de gemeente. Deze samenwerking is volgens Evers hét bewijs dat een combinatie tussen innovatieve scale-ups zoals Jellow en overheidsinstanties heel goed kan werken. Maar ook hoe noordelijke bedrijven met elkaar samen kunnen werken. "Zolang beide partijen er maar voor openstaan en bereid zijn om een start te maken.".

 

Jellow is een snelgroeiend bedrijf (zogenaamd Scale-up) met haar oorsprong in Groningen en Naarden. Zij is gespecialiseerd in het opbouwen van freelance pools. In 2016 investeerde onder andere de NOM in het bedrijf. Jellow werkt landelijk voor klanten als booking.com, KNVB en de Telegraaf en in het Noorden mag het bedrijf onder andere organisaties als de RUG, TKP en het Martini Ziekenhuis tot haar klantenkring rekenen.