economie

02 mrt 2011, 20:08

Peter Hofman –financiële topman Lentis – winnaar ‘Mensen voor Cijferprijs’

Peter Hofman, de financieel hoogst verantwoordelijke bij zorginstelling Lentis, is de winnaar geworden van de ‘Mensen voor Cijferprijs 2011’. Dat is een prijs voor de beste ‘chief financial officer (CFO)’, oftewel de hoogst verantwoordelijke voor het financiële beleid in bedrijven en organisaties in het Noorden. De prijs werd dinsdag uitgereikt tijdens een druk bezochte bijeenkomst in de business corner van ABNAMRO in de Euroborg in Groningen. De andere twee genomineerden waren Anneke Witting van Hoekman snoepgoed in Hoogezand - tegenwoordig onderdeel van Haribo - en Werner ter Maat van Gallagher Europe uit Groningen, producent van afrasteringen rond weilanden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De prijswinnaar werd bekend gemaakt door de voorzitter van de jury, Annelize Wilpstra. De Mensen voor Cijferprijs werd vijf jaar geleden ingesteld om nu eens niet de hoogste baas in organisaties in de schijnwerper te zetten, maar de accountants of andere cijferspecialisten. Zonder hen komen de beslissers en directies in de bedrijven niet heel erg ver. Die moeten zich bij hun beslissingen kunnen baseren op betrouwbare en uiterst nauwkeurige cijfers en managementinformatie.


Peter Hofman, Anneke Witting en Werner ter Maat waren door de jury geselecteerd uit een aanzienlijk groter aantal verdienstelijke financieel specialisten in het Noorden. Maar omdat er maar een winnaar kan zijn viel uiteindelijk de keuze op Peter Hofman.

Volgens een woordvoerder van de Raad van Bestuur van Lentis, waar 4500 mensen werkzaam zijn, hebben de financiële cijfers van Peter Hofman geleid tot een verbetering van de zorg. De prijs werd uitgereikt door de winnaar van 2010, Peter Banning.

Jury


De jury bestond naast Annelize Wilpstra van Talent Permormance uit Frits Nicolai van Accare, Dick Smit (SNS Search), Prof. Dirk Swagerman (RuG), Hidde v.d.Wal (Lector Hanzehogeschool), Gert Koolman (oud-directeur Gasunie) en psychologe Anneloes Middelkoop (Beljon+Westerterp)


2012

Kent u of bent u de winnaar van de Mensen Voor Cijfers Prijs 2012? Vanaf december 2011 kunt u uw controller inschrijven. Bent u zelf Controller? Dan kunt u uzelf uiteraard ook inschrijven.


Meer informatie:  www.mvcp.nl