economie

29 nov 2016, 10:10

Oud-studenten Hanzehogeschool Groningen doen het goed bij de FD Gazellen Awards

Oud-studenten Hanzehogeschool Groningen doen het goed bij de FD Gazellen Awards

Het beleid van de Hanzehogeschool Groningen om het ondernemerschap bij studenten te bevorderen levert steeds meer vruchten op. Dat bleek onlangs bij de uitreiking van de FD Gazellen, aan de snelst groeiende jonge bedrijven in Nederland. Volgens het Groningen Center of Entrepreneurship Value050 kregen negentien bedrijven uit Groningen een Gazellen Award, en daarvan waren er elf opgericht door oud-studenten van de Hanzehogeschool.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Deze maand reikte het Financieele Dagblad de FD Gazellen uit aan de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Ook dit jaar nemen de startende ondernemingen van oud-studenten van de Hanzehogeschool Groningen dus een belangrijke plek in.

Elf van de negentien bedrijven in Groningen die een Gazellen Award wonnen, zijn opgericht door alumni van de Hanzehogeschool Groningen. Het gaat daarbij om VoIPGRID, Brandfield, Gadero, Payroll Company Holding, Payrollplaats Nederland, Voys, Embrace SBS, AdResults, Blue-Mountain, La Hacienda en Netsupport.

Daarnaast wonnen VoIPGRID en Brandfield een Gouden Gazelle, terwijl Payroll Company Holding een Zilveren Gazelle in de wacht sleepte.