economie

25 aug 2014, 10:10

Oriëntatietraject oud-Aldelmedewerkers bij Alfa-college Groningen: elektro- en installatietechniek

Oriëntatietraject oud-Aldelmedewerkers bij Alfa-college Groningen: elektro- en installatietechniek

Na een moeilijke tijd, pakken veel oud-Aldel medewerkers de draad weer op. Begin dit jaar verloren zij hun baan na het faillissement van de aluminiumsmelterij in Delfzijl. Op zoek naar een nieuwe baan, volgt een dertigtal oud-werknemers nu een oriëntatiedag in het mbo om de mogelijkheden tot omscholing in de techniek te onderzoeken. Bij het Alfa-college en Noorderpoort in Groningen volgen ze workshops in elektro- en installatietechniek, mechatronica en metaal.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gert Buisman is opleidingsmanager bij het Alfa-college. Hij heeft in samenwerking met het mobiliteitscentrum van de Intergemeentelijke Sociale Dienst de oriëntatiedag verzorgd. “Naast de workshops geven we ook informatie over het MBO-onderwijs. Voor veel mensen is er veel veranderd sinds zij een opleiding aan de vroegere MTS hebben gevolgd”, aldus Buisman.

 

Samenwerken in de regio

 

“We werken samen met het regionale bedrijfsleven om mensen voor de arbeidsmarkt op te leiden. We hopen dat de deelnemers vandaag een keuze kunnen maken voor een bepaalde techniekrichting. Deze mannen zijn sowieso geïnteresseerd in techniek. In de workshops waar ze daadwerkelijk aan de slag kunnen, zie je gelijk hun enthousiasme naar boven komen.”

 

Na de oriëntatiedag bespreken de deelnemers bij ISD wat de mogelijkheden zijn voor opleiding, werkervaringsplek of eventueel maatwerk. Buisman: “Uiteindelijk doel is natuurlijk dat iedereen weer een baan vindt.”