economie

10 aug 2012, 10:10

Opnieuw Gratis Openlucht Concert Pura Vida in Blauwestad op 1 september 2012

Voor muziekliefhebbers in het oosten van Groningen, maar ook uit Stad, is het een van de hoogtepunten van het jaar: genieten van een concert van het NNO aan de oevers van het Oldambtmeer, bij een ondergaande zon. Op 1 september gebeurt dat weer.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Zaterdag 1 september 2012 zal aan de boorden van het Oldambtmeer weer het gratis openluchtconcert Pura Vida plaatsvinden. Het Noord Nederlands Orkest (NNO) brengt een uitgekiend oorstrelend programma ten gehore. Vanwege het grote succes in 2011, zal opnieuw een gedeelte van het concert in het teken staan van Beatles repertoire.

Het concert in Blauwestad bestaat net als de vorige edities uit twee delen. In de eerste helft staan werken van Georges Bizet (Carmen uit suite 1 en 2) waaronder de bekende ‘Toreador’, en Camille Saint-Saëns (Samson et Dalila ‘Bacchanale’) op het programma, maar ook een paar liedjes van Ede Staal gezongen door Erwin de Vries. Na de pauze kunt u genieten van een uitgebreid Beatles repertoire. Als solisten treden o.a. op Syb van der Ploeg, Chris Zegers en Erik Mesie. Pura Vida is met een bezoekersaantal van ruim 5.000 het drukst bezochte openluchtconcert van het NNO.

Op zaterdag 1 september a.s. vanaf 19.30 uur is het weer zover, opnieuw onder leiding van de enthousiasmerende dirigent Hans Leenders.