economie

21 feb 2012, 07:07

Opnieuw Golf & Lifestyle-beurs in Martiniplaza Groningen: weekend van 24 en 25 maart

Noord-Nederland telt steeds meer golfliefhebbers. Bij velen van hen zorgt het naderen van de lente ongetwijfeld voor lentekriebels, want ze kunnen spoedig weer de open lucht in om hun favoriete sport te beoefenen. Speciaal voor deze groeiende groep liefhebbers is er in het weekend van 24 en 25 maart weer de Golf & Lifestyle-beurs in Martiniplaza, die deze keer nog gevarieerder is dan de eerdere drie edities.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Oud-politicus Hans Wiegel zal op 24 maart aanstaande Golf & Lifestyle de Beurs openen. Martiniplaza te Groningen staat in het weekend van 24 en 25 maart volledig in het teken van de vierde editie van dit event.

Hans Wiegel kreeg al in de jaren zestig van de vorige eeuw landelijke bekendheid door zijn inzet als Tweede Kamerlid namens de VVD. Een scala aan politieke functies volgde. Zo was hij onder meer minister van Binnenlandse Zaken en vice-premier onder Van Agt, bekleedde hij een lidmaatschap van de Eerste Kamer en droeg Wiegel vanaf ’82 twaalf jaar de titel Commissaris van de Koningin in Friesland. Aan deze laatste functie hield Wiegel zijn bijnaam ‘het orakel uit Ljouwert’ (Leeuwarden) over.


Sinds hij in 2000 de landelijk politiek heeft verlaten, en in sommige gevallen al tijdens, bekleedt Wiegel verscheidene commissariaten en voorzitterschappen. Zijn meest recente stap is het terugtreden als voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland, waar hij per 1 februari jongstleden is opgevolgd door eveneens oud-politicus André Rouvoet.

Golf & Lifestyle de Beurs richt zich op liefhebbers van de golfsport en de luxe levensgenieter in het algemeen. De vierde editie van deze beurs zal nóg exclusiever zijn, maar kent uiteraard de vertrouwde ingrediënten die de bezoekers van Golf & Lifestyle de Beurs gewend zijn.

De nieuwste golfgadgets en -technieken komen  aan bod en er zijn  workshops, culinaire proeverijen,  modeshows en exposities van werken van kunstenaars.