economie

15 feb 2016, 10:10

V&D Groningen nog zeker weken dicht

V&D Groningen nog zeker weken dicht

De V&D aan de Grote Markt in Groningen zal zeker nog weken gesloten zijn. Ook als er wel een doorstart komt, is het warenhuis nog minstens anderhalf maand dicht. Dat zeggen de curatoren van de winkelketen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Eerder al werd bekend dat de deuren van alle V&D-vestiging maandag en dinsdag gesloten zouden zijn, om de voorraden te inventariseren. Het is vooralsnog onzeker of de deuren van het warenhuis ooit nog onder de naam V&D open gaan.

V&D werd op 31 december failliet verklaard. De curatoren onderhandelen sindsdien over een doorstart of overname, maar vooralsnog zonder resultaat. De deadline voor die onderhandelingen stond op vandaag. Tot en met maandag kregen de werknemers van het noodlijdende bedrijf hun loon namelijk doorbetaald door het UWV, vanaf dinsdag zitten zij in de WW.

De curatoren hebben bij de verhuurders van de panden nu drie dagen respijt aangevraagd. Volgens hen is er in het afgelopen weekend behoorlijk vooruitgang geboekt in de onderhandelingen, maar moet er vooral ‘aan de bankenkant’ nog het één en ander worden opgelost.

Er zijn nog twee partijen die interesse hebben in de failliete warenhuisketen: Cool Investments, het moederbedrijf van Cool Cat, en het Canadese Hudson Bay, dat een deel van de panden wil overnemen om er zijn eigen warenhuizen in te vestigen. 

Voor de werknemers van V&D Groningen en de vaste klanten van het warenhuis aan de Grote Markt blijft het de komende dagen dus nog even spannend. Directeur Erik Bos laat aan RTV Noord weten dat zijn de Groningse vestiging ook woensdag nog niet weer open zal gaan.