economie

11 dec 2015, 10:10

Ook ondernemers kunnen profiteren van kassucces David Bowie

Ook ondernemers kunnen profiteren van kassucces David Bowie

De verwachtingen van de expositie rondom David Bowie, die vanaf vandaag te zien is in het Groninger Museum, zijn hooggespannen. Er wordt gerekend op zo’n 100.000 bezoekers, en dat in twaalf weken tijd. Ondernemers kunnen meeprofiteren van deze unieke expositie; er wordt veel spin-off verwacht.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Hans Poll, directeur van Marketing Groningen, verwacht dat de expositie voor een behoorlijke spin off zal zorgen. “Er worden veel mensen van buiten Groningen verwacht en veel van hen zullen een bezoek aan het museum combineren met een hotelovernachting, een middagje shoppen, een lunch of diner of het pakken van een terrasje”, zegt hij. En daar profiteren de ondernemers in de binnenstad dan weer van. “De ervaring leert dat een dagtoerist gemiddeld 50 euro uitgeeft; bij mensen die langer dan één dag in de stad verblijven loopt dat bedrag op tot gemiddeld 75 euro”, aldus Poll.

 

Marketing Groningen trekt met verschillende campagnes alles uit de kast om bezoekers van de expositie te verleiden langer in de stad te blijven. Die campagnes lopen niet alleen in Nederland, maar ook in onder andere België, Duitsland en Engeland. Ook een uitgebreid randprogramma moet bezoekers ertoe bewegen na een bezoek aan het museum niet direct weer huiswaarts te keren. Onder andere het NNO, Vera en Forum Images komen met speciale activiteiten.