economie

30 aug 2016, 10:10

Ondernemersfonds zoekt 'projecten die Stad echt verder brengen'

Ondernemers of ondernemersorganisaties die mooie ideeën hebben voor projecten die de stad verder kunnen brengen, kunnen een beroep doen op het Fonds Ondernemend Groningen. "Wanneer het gaat om projecten die goed zijn  voor de economie van Groningen, en die gedragen worden door ondernemers, dan willen we graag kijken of we bij kunnen dragen aan de financiering er van."

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dat zei Klaas Holtman, voorzitter van het Fonds Ondernemend Groningen, maandagavond tijdens een bijeenkomst in het Feithhuis. Dat Fonds werd vijf jaar geleden opgericht en wordt gefinancierd middels een toeslag op de OZB. Met het geld kunnen zaken worden gefinancierd met een gemeenschappelijk economisch belang. Zoals bijvoorbeeld feestverlichting in de binnenstad, activiteiten voor winkelcentra, verlichting op bedrijventerreinen.

Volgens Holtman is het Fonds Ondernemend Groningen voortdurend bezig met een zoektocht naar projecten die de stad echt verder brengen. ‘Het gaat om de meest uiteenlopende projecten die Groningen economisch nog sterker kunnen maken, en die bij kunnen dragen aan de groei van de werkgelegenheid en dynamische bedrijvigheid’, aldus Holtman.

Hij sprak gisteravond tijdens een gezamenlijke bijeenkomst van het Ondernemersfonds en de bedrijvenverenigingen Groningen City Club, VBZO, VBNO, VBGW en de gemeente Groningen in het Feithhuis in Groningen.