economie

18 dec 2017, 09:09

Ondernemers willen Westerhaven nóg aantrekkelijker maken als winkelgebied

Ondernemers willen Westerhaven nóg aantrekkelijker maken als winkelgebied

De Westerhaven heeft de afgelopen jaren als winkelgebied al vele impulsen gekregen. Maar wanneer het aan de ondernemers ligt, volgen er nog meer stappen om te komen tot een nóg aantrekkelijker winkelgebied. Dat is in elk geval een van de doelen van een nieuwe ondernemersvereniging die dinsdag officieel zal worden opgericht.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Nadat eerder deze maand al de ondernemers in de Herestraat en de Vismarkt Zuidzijde zich al hadden verenigd, zijn dinsdag 19 december aanstaande de ondernemers van de Westerhaven aan de beurt. Met ondersteuning van de Groningen City Club zal op deze dag ‘Ondernemersvereniging Westerhavengebied en omgeving’ formeel worden opgericht.

 

Facelift

 

In de afgelopen jaren werkten de ondernemers al hard aan het nog aantrekkelijker maken van dit deel van de stad en onderging dit gebied een ware facelift. Vooruitlopend op de komst van enkele nieuwe retailformules, waaronder de Primark, werden nieuwe bankjes geplaatst, meer fietsparkeermogelijkheden gecreëerd en enkele kunstzinnige markeringspunten ontworpen voor de beide kanten van de Westerhaven. Ook de eigenaar van het pand, waar nu oa. de Primark in gevestigd is, heeft destijds de buitenzijde aangepakt.

 

Nieuwe ondernemersvereniging

 

De bestaande vereniging, die veelal bestond uit afgevaardigden van de ‘nieuwbouw’ in de Westerhaven zal nu plaatsmaken voor een nieuwe ondernemersvereniging. Bij deze vereniging kunnen niet alleen ondernemers van de Westerhaven zich aansluiten, maar ook ondernemers uit de omliggende straten kunnen er mee denken over de plannen die zullen worden opgesteld en uitgevoerd.

 

De Groningen City Club zal in 2018 verder inzetten op het ondersteunen van zowel deze als ook andere verenigingen in de binnenstad van Groningen en op deze wijze ondernemers helpen bij de realisatie van hun plannen.

 

Groninger Retail Agenda

 

Het professionaliseren van ondernemerschap en de ondersteuning daarbij aan de verschillende verenigingen is één van de thema’s in de Groninger Retail Agenda. Deze retail agenda bevat meerdere maatregelen om de stad Groningen in de komende jaren nog aantrekkelijker te maken.

 

De Groninger Retail Agenda werd op woensdag 13 december jl. door Eric Bos, voorzitter van de Groningen City Club, overhandigd aan wethouder Joost van Keulen tijdens de ondernemersborrel die de Groningen City Club op deze dag organiseerde voor haar leden en relaties. De Groninger Retail Agenda is inmiddels door verschillende (landelijke) partijen ondertekend, waarmee het belang van een dergelijke Agenda nogmaals wordt benadrukt.