economie

09 jan 2016, 12:12

Ondernemers: “Groningen Airport Eelde draait juist beter!”

Ondernemers: “Groningen Airport Eelde draait juist beter!”

“Groningen Airport Eelde is bezig aan de weg omhoog. Dat de luchthaven het het komend jaar moeilijk krijgt heeft niets te maken met bezoekersaantallen. Maar wel met het feit dat “Eelde” plotseling een miljoen moet bijdragen aan kosten voor de verkeersleiding, net als “Maastricht”. Rotterdam, Eindhoven en Lelystad daarentegen hoeven dat niet te betalen, en dat is oneerlijke concurrentie. Er wordt met twee maten gemeten!”.  Dat zegt Lambert Zwiers, voorzitter VNO-NCW/MKB Noord in een interview met de Groninger Ondernemers Courant (www.groc.nl)

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Lambert Zwiers reageert hiermee op berichten dat Groningen Airport Eelde in zwaar weer lijkt te gaan komen. Diverse bestuurders vinden dat er nu aanleiding is om extra kritisch te kijken naar de luchthaven en vragen zich zelfs openlijk af of Groningen en Drenthe de luchthaven nog wel kunnen blijven steunen. Volgens Zwiers is er in elk geval een verkeerde indruk ontstaan dat Groningen Airport Eelde het niet goed zou doen, en dat dat de oorzaak zou zijn van te verwachten tekorten.

“De kosten voor de verkeersleiding die nu nog door het Rijk worden betaald worden doorgeschoven naar Groningen Aiport Eelde, en naar de luchthaven Maastricht. Het gaat daarbij om een bedrag van een miljoen euro per luchthaven. Wat nu zo vreemd is, is dat Rotterdam, Eindhaven en Lelystad dat niet hoeven te betalen. Dat heet: “oneerlijke concurrentie!”. En dat is inderdaad een dreigende ontwikkeling, een donkere wolk die onze kant op komt. Maar het staat wel helemaal los van de populariteit van de luchthaven want die is groeiende!”.

Voor het volledige interview: klik hier