economie

25 jun 2014, 21:09

Ondernemers Eemsmond ontwikkelen unieke toeristische arrangementen

Ondernemers in de gemeente Eemsmond hebben drie toeristische arrangementen ontwikkeld. Deze gemeente blijkt veel te kunnen tonen op het gebied van cultuurhistorie, architectuur en de nieuwe economie (Eemshaven).

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Donderdag geeft wethouder Theo Berends het officiële startsein voor deze arrangementen.

 

De gemeente is rijk aan cultuurhistorische gebouwen en ook qua natuur heeft Eemsmond veel te bieden. Niet voor niets profileert de gemeente Eemsmond zichzelf als de gemeente met het mooiste uitzicht. In dat kader zijn er - in opdracht van de gemeente - drie aantrekkelijke 3-daagse arrangementen ontwikkeld. Deze arrangementen zijn tot stand gekomen in samenwerking met VVV Top van Groningen (Carin van de Wal) en 30 lokale ondernemers.

 

 

Nieuw: 3 VVV-arrangementen in Eemsmond

Het resultaat zijn drie arrangementen met extra's en tips. De arrangementen zijn ontwikkeld vanuit drie thema’s, te weten:

 Eemshaven;

 Amsterdamse School architectuur;

 en cultuurhistorie.

 

Een 9-tal hotels en Bed&Breakfast en tal van rondleidingen bij interessante locaties zijn onderdeel van de arrangementen. Zo krijgen toeristen uitgebreide informatie over de rijke historie van het Hoogeland door o.a. een bezoek aan de Menkemaborg en het Openluchtmuseum Het Hoogeland. Verder is er een rondleiding door Usquert en een bezoek aan het Berlagehuis en kunnen toeristen de Eemshaven per boot of per fiets verkennen.

 

 

De arrangementen zijn in de hoogseizoenmaanden juli, augustus en september te boeken via de website van Top van Groningen en Marketing Groningen.