economie

18 sep 2010, 11:11

Ondernemers Congres Noord Nederland : record aantal deelnemers

Het Ondernemers Congres Noord Nederland in Martiniplaza Groningen op 15 en 16 september heeft een recordaantal van 2200 ondernemers getrokken. De ondernemers werden die twee dagen geïnspireerd door de verhalen van topondernemers als Johan Postma van Holiday Ice en Len Boot van NNZ bv.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Op de eerste dag heeft Loek Hermans, voorzitter van MKB-Nederland, voorafgaand aan het congres het 1e certificaat voor Goed Werknemerschap uitgereikt. Dit certificaat geeft bedrijven inzicht in de motivatie, houding en het gedrag van toekomstig personeel. Komt hij/zij op tijd, is hij/zij flexibel en nieuwsgierig en hoe is zijn/haar verzorging? Ook het omgaan met kritiek, hiërarchie en omgeving spelen een rol in de beoordeling van de potentiële werknemer. Om het certificaat te bemachtigen kunnen stagiairs een trainingsweek volgen. Hierin worden zij bijgestaan door gelicenceerde begeleiders. Ronden de deelnemers de training met succes af, dan ontvangen zij het certificaat.

Ondernemen anno morgen was het centrale thema van het Ondernemers Congres Noord Nederland. In het ochtendprogramma, geleid door brainagent René Boender, kregen de ondernemers diverse praktische tips en confronterende eye-openers. In een mix van zakelijke waarheden, pakkende filmfragmenten, humoristische one-liners en stof tot denken zaten de bezoekers op het puntje van hun stoel.

Loek Hermans hield een optimistisch betoog over de kansen voor de Nederlandse economie en het mkb in het bijzonder. Namens ING sprak Ruud van Dusschoten, directeur Business Banking van ING. Demissionair minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid benadrukte vanaf een videoscherm het belang van het midden- en kleinbedrijf voor de Nederlandse economie.

Het middagdeel van het programma voorzag in een groot aantal themasessies, waar ondernemers veel praktische tips hebben gekregen. Extra inspiratie kwam er van de regionale ondernemers Jos Haverkort van UNO bedrijfsadviseurs, Sander Renkema van VosLibert communicatie, Jaap de Winter van ASBR en Kees van Zijderveld van Eska Graphic Board. 

 De eerste dag werd  afgesloten met een businessdiner samengesteld door topkok Jilt Cazemier van Restaurant De Vlindertuin.