economie

19 aug 2015, 10:10

Noorderzon vanaf morgen tot 30 augustus 135.000 bezoekers; wat zijn de hoogtepunten?

Noorderzon vanaf morgen tot 30 augustus 135.000 bezoekers; wat zijn de hoogtepunten?

Een economische en culturele impuls van jewelste voor Groningen: dat mag men zonder overdrijving zeggen van het Noorderzonfestival. Morgenmiddag om klokslag vier uur begint dit festival aan het 25ste editie. Tot zondag over een week, 30 augustus, worden er maar liefst 135.000 bezoekers verwacht. Met dank overigens aan de honderden vrijwilligers die dit festival mogelijk maken.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Noorderzon is overigens niet alleen een top-festival voor cultuur, maar heeft eigenlijk ook een gezellige ‘dorpsfunfctie’ als ontmoetingsplek voor Stadjers om na de vakantie even bij te kletsen.

 

In Plantsoen en in binnenstad

 

Het hart van het festival is zoals gebruikelijk idyllische Noorderplantsoen, waar gedurende elf dagen een groot, vrij toegankelijk festivaldorp verrijst waar theater, dans, muziek, literatuur en beeldende kunst hand in hand gaan met eten, drinken en ontmoetingen.

 

Voorstellingen vinden plaats in tenten of op buitenpodia in het Noorderplantsoen en op vele locaties en partnerpodia in de binnenstad van Groningen (Noorderzon DownTown).


Enkele hoogtepunten


Noorderzon presenteert gezelschappen van overal ter wereld. Het festival verwelkomt dit jaar oude bekenden als 600 HIGHWAYMEN (VS), De Utvalgte (Noorwegen) en Christiane Jatahy (Brazilië) terug in Groningen met nieuwe projecten en nodigt spannende (jonge) gezelschappen als La Re-sentida (Chili), Manual Cinema (VS) en El Conde de Torrefiel (Spanje) voor het eerst uit op het festival.

 

Noorderzon laat met de indrukwekkende show van Cirque Inextremiste opnieuw het beste zien op het gebied van het spannende nieuwe circus. Het festival is daarnaast ook diepgeworteld in de cultuur in het noorden van het land.Muziekprogramma


Op verschillende podia in het Noorderplantsoen en in de binnenstad zijn er (veelal vrij toegankelijke) concerten te bezoeken. In de Spiegeltent spelen onder meer Son Lux, Sturgill Simpson, Jake Isaac en Mischa MacPherson Trio. Op Het Dok Jupiler Music Stage kan je onder meer genieten van Neneh Cherry & RocketNumberNine, Moullinex, SKIP&DIE, My Baby en Yuko Yuko. Podium Plataan en Podium op Zuid bieden het podium aan verschillende lokale, nationale en internationale artiesten.

 


Kaartverkoop en meer informatie


Kaarten voor het grootste gedeelte van het programma van Noorderzon zijn te verkrijgen via het Ticket-en Infocentrum in het Grand Theatre, bij één van de drie Kiosken in het Noorderplantsoen of online via www.noorderzon.nl.