economie

13 apr 2016, 09:09

Noorderpoort-college geeft swingend visitekaartje af - onderwijsinstelling is ‘motor achter economie’

Het Noorderpoortcollege is een onderwijsinstelling waar jongeren op mbo-niveau op zeer professionele wijze worden voorbereid op de huidige noordelijke arbeidsmarkt. Veel studenten geven er blijk van een zeer ondernemende instelling, en ondernemerschap wordt er bevorderd.  Dat was althans het beeld gisteravond dat bleef hangen bij een verassend swingende presentatie van de Noorderpoort-jaarprijs: de prijs voor de beste student van 2016 van het Noorderpoortcollege. De prijs werd uitgereikt door Hans Nijland, directeur van FC Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

“Het Noorderpoortcollege is de motor achter de Groningse/noordelijke economie”: deze uitspraak werd gisteravond gedaan tijdens de uitreiking van de Noorderpoort Jaarprijs 2016 in Martiniplaza. Dat werd niet alleen een zeer feestelijke bijeenkomst, maar ook een toonbeeld van wat veel studenten van het Noorderpoort allemaal kunnen.

Want niet alleen de genomineerde studenten maakten indruk, ook alle deelnemers aan het programma. Van de geweldige dansers tot de presentatrices. Het Noorderpoort levert jaarlijks duizenden jongeren op MBO-niveau af aan de Noordelijke arbeidsmarkt, een arbeidsmarkt die dus kan bogen op een top-onderwijsinstelling op MBO-Niveau.

Overigens werd de oprijs voor de beste student van 2011 gewonnen door Mirthe Oosting (18). Zij doet International Business Studies (IBS), en is daarnaast ondernemer. Ze heeft een eigen weblog – MissGirlsCorner, waar ze mode bespreekt. Daarnaast heeft ze een tweede bedrijf, een webshop met telefoonhoesjes, tassen en sieraden. Ook werkt ze nog als caissière en geeft ze workshops over ondernemerschap.