economie

08 sep 2012, 12:12

Noorder Pers Sociëteit met Groninger Volkskrant-journalist Peter Middendorp

Maandag 10 september houdt de Noorder Pers Sociëteit in café ‘De Sleutel’ aan de Noorderhaven 72 in Groningen een bijeenkomst ter gelegenheid van haar vijftien jarig bestaan. Deze is bestemd voor journalisten en mensen actief in de wereld van communicatie en p.r. Aanvankelijk was het de bedoeling dat Wouke van Scherrenburg een inleiding zou houden maar deze journaliste is aan een tweede jeugd op televisie begonnen en heeft het te druk. In haar plaats komt een nu mogelijk interessantere en in elk geval jongere spreker, journalist Peter Middendorp.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Schrijver en columnist Peter Middendorp werd geboren in Emmen. Jarenlang had hij een dagelijkse column over het leven op het Binnenhof in dagblad De Pers. Tegenwoordig schrijft Middendorp voor de Volkskrant.


Hij is gevraagd voor het houden van een terug- en vooruitblik op vijftien jaar politieke verslaggeving. Twee dagen voor de Tweede Kamerverkiezingen leek de Noorder Pers Societeit dit een mooi thema. Wat is er veranderd qua campagnevoeren? Hoe is de rol van de media veranderd en welke gevolgen heeft dat? En hoe spelen politieke partijen op die veranderde media in?


Mediahistoricus Huub Wijfjes, Gerrit Voerman van het Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen en politiek junkie Remy van Mannekes, journalist bij RTV Noord gaan met hem in discussie. Het geheel staat onder leiding van Goos de Boer van RTV Noord.


De bijeenkomst vindt plaats op maandag 10 september in café ‘De Sleutel’ aan de Noorderhaven 72 in Groningen.

Inloop vanaf 17.30 uur.


Noorder Pers Sociëteit


De Noorder Pers Sociëteit is een platform voor journalisten, woordvoerders van bedrijven, organisaties en instellingen en voor mensen die vanuit hun vakgebied geïnteresseerd zijn in de communicatie tussen deze groepen. De Noorder Pers Sociëteit organiseert vier keer per jaar een informele bijeenkomst. Voor deze bijeenkomsten worden vooraanstaande (inter-) nationale sprekers uitgenodigd die ingaan op een actueel onderwerp.

www.noorderperssocieteit.nl