economie

03 feb 2012, 10:10

Noordelijke netwerkbijeenkomst in kader van Rusland-jaar

Op maandag 6 februari vindt de eerste netwerkbijeenkomst van de Stichting Noordelijke Activiteiten Nederland-Ruslandjaar 2013 plaats. De Stichting nodigt diverse organisaties en bedrijven uit om van gedachten te wisselen over de mogelijkheden om het Ruslandjaar 2013 tot een succes te maken voor Noord-Nederland en de Russische partners. Het jaar 2013 is benoemd tot jaar waarin de bijzondere relatie van Nederland en Rusland wordt benadrukt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Groningen en Noord-Nederland richten zich op een ambitieus festivalprogramma vol cultuur, wetenschap, sport en economie. De opening vindt naar verwachting plaats tijdens de officiële start van het Russische kalenderjaar. Noord-Nederland onderhoudt al geruime tijd goede banden met Rusland, in het bijzonder op de gebieden energie, cultuur en wetenschap.
 

Het Noord-Nederlandse team bestaat uit afgevaardigden van de Provincie Groningen, de Gemeente Groningen, de Rijksuniversiteit Groningen, GasTerra en Gasunie.

De bijeenkomst vindt plaats op maandag 6 februari in de Hanze Sociëteit aan de Oude Boteringestraat 19 te (9712 CG) Groningen.