economie

04 jul 2016, 16:04

Noordelijke ICT-ers kunnen tijdelijk van ene bedrijf naar andere hoppen, dankzij Samenwerking Noord

Noordelijke ICT-ers kunnen tijdelijk van ene bedrijf naar andere hoppen, dankzij Samenwerking Noord

Astrid Evertse heeft een nieuwe uitdaging: ze is als ICT-specialist aan de slag gegaan bij een andere werkgever in het Noorden. En het mooie is: binnenkort kan ze ook weer terug naar haar oude functie. Want Astrid heeft gebruik gemaakt van een uniek samenwerkingsverband van noordelijke organisaties waarbij personeel de mogelijkheid krijgt tijdelijk een kijkje in een andere keuken te nemen. Dat is zowel gunstig voor bedrijven waar ze medewerkers zoeken, als voor de switchende medewerkers, want die kunnen hun horizon verbreden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Projectmanager Astrid Evertse is sinds 1 juni in het kader van uitwisseling overgestapt van het CJIB in Leeuwarden naar de Gemeente Groningen. En dat is niet haar eerste keer.

Zij moedigt uitwisselingen aan alle kanten aan. ‘Je komt daarmee soms tot het besef dat buurmans gras niet altijd groener is.’

Astrid heeft er al een rijke carriére opzitten. Deze begon ooit bij KPN en toen haar bedrijfsonderdeel verkocht werd aan ATOS verhuisde zij mee.

‘Atos ging na drie jaar reorganiseren en ik “moest” toen de detachering in. Hier heb ik nooit behoefte aan gehad anders was ik wel bij een ICT detacheerder, zoals Cap Gemini of BSO in dienst gegaan. Ik had toen het voornemen om vanuit de detachering bij de organisatie waar ik een goed gevoel bij had in vaste dienst proberen te komen. Vanuit de vertrouwde omgeving van KPN -en daarna in min of meer dezelfde samenstelling bij ATOS- naar het onbekende van het CJIB heb ik wel als eng ervaren. Je moet je netwerk binnen een organisatie opnieuw opbouwen en de paden leren kennen. Als je ergens wat langer werkt weet je precies wie je waarvoor moet hebben.’

 

Klik hier voor het hele interview en voor de mogelijkheden.