economie

08 mrt 2016, 11:11

Noord-Groningse meelfabriek 'Waddenmolen ’t Hoogeland’ dringt door tot top 3 van Nederland

Noord-Groningse meelfabriek 'Waddenmolen ’t Hoogeland’ dringt door tot top 3 van Nederland

Noord-Groningen heeft een moderne meelfabriek die tot de top-3 van Nederland behoort. ‘Waddenmolen ’t Hoogeland’, zo luidt de naam van deze fabriek in Uithuizermeeden, waar iedere week 1.250 ton meel wordt geproduceerd voor Nederlandse bakkers. De fabriek is aan een sneller come-back bezig, zo blijkt uit een interview met directeur Frank Vogelzang op de website over de economie van de Eemsdelta. Eemsdelta.nl

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De naam van de fabriek wekt de indruk van een oude molen die nieuw leven is ingeblazen, maar het tegendeel is het geval. Het betreft een moderne meelfabriek waar hoogwaardige bloem en meel wordt gemaakt voor de brood- en banketbakkerij en andere bloem- en meelverwerkers. De meelfabriek kan op termijn een rol gaan spelen als toeleverancier in de nieuw te ontwikkelen Biobased Economy in de regio Eemsdelta.

 

Dat deze fabriek momenteel op volle toeren draait mag eigenlijk een klein wondertje heten. Twee jaar geleden leidde de fabriek namelijk nog een kwijnend bestaan, onder de naam ‘Ranks Meel’. Het bedrijf was eigendom van een Duits concern dat er maar niet in slaagde om het rendabel te krijgen. Het naderen van het einde werd met lede ogen aanschouwd door leden van de familie Moorlach. Johannes Moorlach was in de jaren veertig de oprichter van de fabriek.

 

Klik hier voor het hele verhaal.