economie

08 nov 2016, 09:09

NOMplus Live: Internationaal ondernemen, maar hoe dan?

NOMplus Live: Internationaal ondernemen, maar hoe dan?

Je overweegt om niet alleen in het binnenland, maar ook in het buitenland zaken te doen. Nederlandse bedrijven hebben volop kansen over de grens. Maar waar begin je? Ga je goederen vanuit het buitenland importeren, of juist exporteren? Dat zijn zaken die aan bod komen tijdens een nieuwe bijeenkomst van NOMplus Live over internationaal ondernemen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De bijeenkomst is interessant voor iedereen die een bedrijf wil starten in het buitenland. Je krijgt dan te maken met verschillen in culturen, onbekende markten, belangrijke (overheids)regels en andere verplichtingen. Simon van Ravesteijn, coördinator business development coaches bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland geeft informatie over deze eerste stappen die uw onderneming in het buitenland zet.

Na dit inhoudelijke gedeelte neemt Jochem Zonderland, directeur en eigenaar van Zonderland Holding, het stokje over. Zonderland Machinehandel is in 2006 gestart als groothandel in geïmporteerde landbouwmachines en inmiddels uitgegroeid tot een groothandel in (uit Europa geïmporteerde) machines voor land-, akker-, en tuinbouw. Ze produceren nu ook hun eigen machines.

Productie en handel onder één dak maken dat klanten van Zonderland zeer goed, compleet en snel bediend kunnen worden. De verkochte producten worden in alle landen ter wereld gebruikt. Prijs, snelheid van levering en service zijn dealmakers (naast de product technische aspecten) voor Zonderland.

Jochem Zonderland zal zijn ervaringen delen op het gebied van internationalisering en alles wat daarbij komt kijken. Er volgt een rondleiding en NOMplus Live wordt afgesloten met een borrel.

Aanmelden
U kunt zich voor deze bijeenkomst aanmelden via deze link.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Petra Engel van de NOM via telefoonnummer (050) 521 44 16 of via engel@nom.nl. De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 24 november om 15.30 uur bij Zonderland Machinehandel in Joure.