economie

17 okt 2011, 10:10

NOM ondersteunt Paragon Products bij groeiplannen

De NOM gaat het Veendammer bedrijf Paragon Products ondersteunen met de internationale export van hondenkauwproducten. Paragon liet de afgelopen twee jaar uitstekende groeicijfers zien. Toch wilden twee banken de exportplannen meefinancieren als er een derde partner bij betrokken zou worden. Vanaf dat moment kwam de NOM in beeld.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Paragon Products, een spin-off van het zetmeelconcern Avebe, ontwikkelt en produceert gebitsverzorgende hondenkauwproducten op basis van plantaardige ingrediënten. Door een combinatie van levensmiddelen- en kunststoftechnologie maakt het bedrijf, naar eigen zeggen, ‘het meest innovatieve hondenbotje ter wereld’.

Paragon, dat in 2008 de Groninger Ondernemingsprijs won, exporteert haar producten naar toonaangevende groothandels in circa 40 landen. De producten worden sinds vorig jaar ook verkocht op de Amerikaanse markt.

Door het verstrekken van risicodragend vermogen door de NOM kan niet alleen de aandeelhouder worden uitgekocht, maar biedt het Paragon ook de financiële slagkracht om verder te investeren en te groeien.