economie

03 okt 2012, 10:10

NOM investeert in MXR uit Midlaren

De NOM is een financiële samenwerking aangegaan met MXR uit Midlaren. Dit nog jonge bedrijf, dat innovatieve röntgenapparatuur voor de veterinaire sector ontwikkelt en verkoopt, heeft de afgelopen jaren een stormachtige groei doorgemaakt. Met financiële steun en advisering van de NOM hoopt MXR succesvol verder te professionaliseren om haar wereldwijde klantenkring zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

MXR, dat werd opgericht door Nico Gorter en Alex Berends, kenmerkt zich door flexibiliteit en innovatie. Zo heeft het momenteel wereldwijd succes met Podoblock™, een lijn röntgen accessoires die het werk van paardendierenartsen een stuk gemakkelijker maken. “In 2008 waren we nog voornamelijk in de regio Groningen actief. Nu leveren we aan meer dan dertig landen wereldwijd”, zo zegt mede-oprichter Nico Gorter. “Dankzij de zowel financiële als adviserende steun van de NOM kunnen we die snelle groei nu goed opvangen.”

Het afgelopen jaar heeft MXR al grote professionaliseringsslag gemaakt. Hierdoor zijn de banden met buitenlandse resellers en distributeurs verstevigd en is het merk MXR verder gepositioneerd. Doorslaggevend voor het succes is de persoonlijke band die Nico Gorter en Alex Berends hebben opgebouwd met hun partners.

Ook de NOM is ingenomen met de samenwerking, zo geeft Investment Manager Jan Martin Timmer aan. “Als NOM zien we in MXR een mooi Noord Nederlands bedrijf dat in een lastige niche met verrassende oplossingen weet te komen. De ondernemers hebben laten zien realistisch in het leven te staan en krachtig door te pakken. We zijn er van overtuigd dat er voor MXR nog veel kansen in de markt aanwezig zijn die zij zullen gaan benutten.”