economie

29 mei 2013, 22:10

NNT presenteert op Time Shift Festival een theatrale rechtszaak met topjuristen

Op het Time Shift Festival presenteert het Noord Nederlands Toneel in Theater de Machinefabriek “De zaak Rodja van der Grond”, een fictieve, theatrale rechtszaak in regie van Ola Mafaalani. In deze unieke zitting van een speciale rechtbank acteren naast het NNT-ensemble, Noraly Beyer en Kees Hulst bijzondere gasten zoals Rob Keurentjes (rechter, voormalig president van de Rechtbank Groningen), Richard Korver (advocaat) en Oebele Brouwer (officier van justitie), allen bekend van opzienbarende rechtszaken.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

“De zaak Rodja van der Grond”: in een geheel andere setting en onvoorspelbare enscenering onderzoekt Ola Mafaalani met topjuristen en het NNT-ensemble nogmaals het karakter van het hoofdpersonage uit  Misdaad en Straf. Balancerend op de grenzen van de wetten van  het theater wordt in deze fictieve rechtszaak het spanningsveld onderzocht tussen (mis)daad en idealisme, tussen rechtsorde en revolutie. Mag je doden als dat voor de toekomst vernieuwing brengt? Wat zegt een oordeel over onze samenleving. Wie zijn de Rodja van der Gronds van onze tijd en moeten we ze misschien koesteren?

Time Shift Festival: van 24 mei tot en met 2 juni vindt in Groningen het Time Shift Festival plaats waaraan ruim 20 Groningse kunst- en cultuurinstellingen meedoen. De aanleiding is dat 100 geleden met veel rumoer Le sacre du printemps van Stravinsky in première ging en door velen nog steeds wordt gezien als een doorbraak in de kunsten. Het Time Shift Festival heeft als thema ‘vernieuwing in de kunsten’ en toont nieuwe en spannende ontwikkelingen. Met meer dan vijftig evenementen op diverse binnen- en buitenlocaties heeft het festival een ieder wat te bieden.

Theater de Machinefabriek, speeldata “De zaak Rodja van der Grond”:  do 30, vr 31 mei, za 1 juni Toegang:  € 15,- Restaurant: geopend   Kaartverkoop:  www.timeshift.nu/koop-kaarten