economie

10 nov 2011, 20:08

Nieuwe winkelroute door Groningen langs ‘eerlijke’ winkels

Groningen krijgt een route langs alle winkels die ‘eerlijke’ producten verkopen. In totaal zijn er 24 van dergelijke winkels.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Wethouder Karin Dekker neemt vrijdag 11 november, op de Dag van de Duurzaamheid, het eerste exemplaar in ontvangst van de eerlijke winkelroute in Groningen. Daarmee is Groningen de 20ste gemeente in de rij van eerlijk winkelen steden. Na de overhandiging van de zogeheten Z-card met informatie over de eerlijke winkels, trekt een team van Groene Doeners en Stoere Vrouwen langs alle 24 adressen die op deze route staan aangegeven.


Achtergrondinformatie


De eerlijk winkelen route is een initiatief van vrijwilligers van het Doenersnet van Oxfam Novib. Doel is om voor alle steden in Nederland eerlijke winkelroutes aan te bieden met winkels en eetgelegenheden die fairtrade, biologische en/of tweedehands producten gebruiken of verkopen.

Het initiatief wordt ondersteund door de Stoere Vrouwen, vrouwen die zich niet zomaar alles laten verkopen en eisen stellen aan wat ze consumeren met oog voor mens, natuur en dier.
Sinds kort is een regiment Stoere Vrouwen operationeel in Groningen, herkenbaar aan roze baretten en andere accessoires. accessoires wat ze consumeert, met oog voor mens, natuur en dier.


De eerlijke winkelroute Groningen is, behalve bij alle erin opgenomen adressen, binnenkort ook te verkrijgen bij een aantal openbare plaatsen in de stad, zoals het VV-kantoor en de bibliotheek. De route is gratis.

Meer informatie: www.eerlijkwinkelen.nl, www.stoerevrouwen.nl, www.dagvandeduurzaamheid.nl, twitter: #dvdd11.